Damir Krajač/CROPIX
DUJE ČOP

'Napokon imam kontinutet i priliku pokazati što znam. Dinamo? Idemo na pobjedu!'

Nije me proganjalo što drugi zabijaju, dokle god momčad pobjeđuje. Znao sam da igram dobro, bilo je i fantastičnih udaraca, ali su i vratari znali obraniti - kaže Duje
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. studeni 2011. 10:32

Junak pobjede Splita nad Interom nije se s momčadi vratio kući, ostao je u Zagrebu na okupljanju mlade reprezentacije Hrvatske. Duje Čop vratio se navici zabijanja, više od dva mjeseca je postio, posljednji put među strijelcima bio je krajem kolovoza kad je Split pobijedio Lučko u gostima.

Prije nego što smo provjerili, mislili smo da će nam 20-godišnji napadač sam otkriti otkad nije bio u zapisniku kao strijelac. Međutim, prevarili smo se...

- Nisam vam ja nimalo opterećen time, morat ćete sami pogledati. Nije me proganjalo što drugi zabijaju, dokle god momčad pobjeđuje. Znao sam da igram dobro, bilo je i fantastičnih udaraca, ali su i vratari znali obraniti.

Uglavnom, trener Tonči Bašić nije prestao vjerovati Duji Čopu, pojačanje koje je neočekivano ljetos bez odštete pristiglo iz Hajduka potpisavši četverogodišnji ugovor imalo je svoje mjesto u udarnom sastavu.

- To je najveća novost za mene, prvi put igram u kontinuitetu i imam priliku pokazati što znam. Do sada to nikako nije bio slučaj. U Splitu mi je odlično, govorim to u svim razgovorima za medije. Tako se i osjećam.

Dok bude s mladom reprezentacijom vjerojatno će misliti i na derbi koji slijedi. U Park mladeži u petak, 18. studenoga dolazi hrvatski prvak Dinamo.

- Normalno je da ćemo ići na pobjedu. Ako smo pravi, mislim da možemo parirati Dinamu.

Zar samo parirati?

- Ma, ne želim davati bombastične izjave. Samo ono što je realno. Takav sam, tako gledam na stvari.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:38