Davor Zunic / CROPIX
HAJDUK OSTVARIO CILJ

Splićani zadovoljni bodom u derbiju: 'Poremetili smo Rijeci unaprijed upisane bodove'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 29. rujan 2013. 12:04

Igrači su, za razliku od navijača, bili gotovo prijateljski raspoloženi. U mix zoni pozdravi i poljupci, neki kurtoazni, neki vjerojatno ne. A s pravom ljuti navijači Rijeke svašta su izgovarali, uvrede Splićanima su se dobro čule, problem je što su neki u Hajdukovim trenirkama (igrači koji nisu bili u zapisniku) provocirali s komotne razdaljine - po izlasku iz stadionske lože?!

Na travnjaku 1:1, strijelci Benko i Kouassi. Možda i najrealnije, Rijeci je pripalo prvo, Hajduku drugo poluvrijeme.

- Imali smo tri prilike na 1:0, nismo zabili, pa nam se osvetilo na drugoj strani. Idemo dalje, u četvrtak je Betis, a onda Dinamo. Nemamo vremena plakati za izgubljenim bodovima. Malo su nas poremetile te “leteće baklje”, nije ti baš svejedno kada se na sekundu-dvije osvrneš oko sebe na tribine. Ali, morali smo paziti na loptu kasnije, nismo obraćali preveliku pažnju - pričao je Ivan Tomečak, desni bek Rijeke koji uvijek među prvima izađe iz svlačionica.

Njegov kolega sa suprotne strane, Goran Jozinović na terenu je među ratobornijima, ali kasnije je miran, “skuliran”’.

- Odigrali smo jako dobru utakmicu. Uoči nje svi su pričali kako je Rijeka favorit, čini mi se da su njihovi igrači već unaprijed upisali bodove. Mislim da smo odigrali “al pari”. Dobili smo gol iz udarca kakav se ne viđa svaki dan, u nastavku smo bili bolji, zasluženo izjednačili. Čak smo imali i neke situacije koje smo mogli bolje izraditi. Rzultatom smo zadovoljni, prvenstvo je dugo.

Kapetan Hajduka slično je rezonirao:

- Mislim da je svakome protivniku pripalo po poluvrijeme, stoga je i rezultat najpravedniji. Liga 10 pun je pogodak, pričam to po novinama stalno. Neredi na tribinama? A vidjeli smo da se nešto događa, ali što možemo...

Riječani su prilično sjetni napuštali Kantridu.

- Nažalost, nismo uspjeli pobijediti, iako smo mogli. Nema veze, vratit ćemo bodova već negdje, barem ćemo prespavati na prvom mjestu. Nije bilo ugodno igrati dok su tribine divljale, kasnije smo se malo konsolidirali - kaže Nikola Pokrivač.

- U četvrtak je već Betis, ne možemo puno razmišljati o ovome što se dogodilo. Šteta zbog onih prilika na kraju, ali... - mišljenja je Ivan Krstanović.

- Neće nas protiv tih top 5 ekipa, ponovno smo remizirali. Dobili glupi gol, ali mogli smo u zadnjih deset minuta do pobjede - kazuje Ivan Močinić.

A tko je kriv za Torcidin divljački pohod, neka istraga otkrije. Kako su uspjeli unijeti onoliko baklji na gostujući teren?! Pitajte Armadu, može Poljud zasuti vatrenom pirotehnikom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:51