Drago Sopta/Cropix
U ZADRU OD TRAVNJA

SLUČAJ TOMASOV Marin preko arbitraže traži put do Dinama ili povratka u Stanove!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. ožujak 2012. 10:06

Kakva je reakcija Hajduka na traženje Tomasova, igrača Bijelih koji putem Arbitraže HNS-a zahtjeva raskid na štetu kluba?

- Nemamo stav, jer nemamo nikakav prijedlog Tomasova s Arbitraže HNS-a - odgovorio je klupski odvjetnik Damir Primorac specijaliziran za sporove u trokutu HNS-Hajduk-igrači.

Zašto je Tomasov tražio hitni raskid na štetu kluba, a ugovor mu istječe u lipnju ove godine? Jedini logični razlog je igranje u drugom klubu. Zadar ili Dinamo, to su teoretski dvije opcije koje se najčešće spominju. Premda je iz Maksimira u više navrata demantiran interes za Tomasovom, u Hajdukovu taboru strahuju da je Tomasov sve dogovorio s Dinamom. S druge strane, iz Zadra dolazi priča kako će Tomasov nakon Arbitraže već u travnju zaigrati za momčad iz Stanova. U svakom slučaju, u Hajduku više neće zaigrati.

Da bi imali kompletnu sliku procesa, treba znati kakav je pravni postupak. Naime, igrač Arbitraži šalje svoj zahtjev, a potom se iz HNS-a taj zahtjev upućuje klubu da se upoznaju sa situacijom. To je jednostavno objašnjenje, a na tom putu nedostaje zadnja dionica. Kada je Tomasov zatražio raskid ugovora, jasno je da je to mogao uraditi samo na temelju neisplate plaća. Činjenica je da Hajduk Tomasovu duguje više od tri plaće (45.000 eura ili više), ali teoretski je mogao poslati zahtjev i na temelju jedne neisplaćene plaće.

Ukoliko Tomasov dobije raskid ugovora na štetu kluba, Hajduk je dužan isplatiti njegov ugovor do dana raskida i igrač dobiva slobodne papire. I novce i dokumente, sve Arbitraža HNS-a može dati Tomasovu s pozitivnim rješenjem.

Inače, na Arbitraži HNS-a već se nalaze dva hajdukovca. Za razliku od Tomasova koji je tražio raskid ugovora na štetu kluba, Hrvoje Vejić i sportski direktor na bolovanju, Ivica Kalinić, traže zaostale plaće. Vejić 100.000 eura, a Kalinić 100.000 kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 03:31