Goran Mehkek / Cropix
TREĆE POLUVRIJEME

Slavica vs. Vaha: 'Tko si ti da mi braniš da navijam za svoj klub u svojoj zemlji!?’

Kad su Šibenčani odreda skočili zbog jednog očito pogrešno dosuđenog auta, Vaha je podviknuo na pričuvnog vratara Hrvoja Slavicu Lavića: ‘Ti, mali, sjedi dolje!’
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 26. listopad 2010. 14:19

Bolje je 0:1 s bunkerom, nego kao lani grlom u jagode, pa ‘popiti’ pet golova - to je bio gotovo unisoni komentar navijača Šibenika poslije vijesti o minimalnom porazu Šibenčana u Maksimiru.

Tako rezonira i šibenski trener Vjekoslav Lokica, ali je silno uznemiren novinskim komentarima koji su osvanuli na njegov račun, prozivkama o ‘nesportskom ponašanju’.

- Zbog novinskih prozivki ne mogu od srama izaći iz hotela. Da sam se ja tako ponašao kako sugeriraju novinska izvješća iz Zagreba, vjerojatno ne bih dočekao kraj susreta bez crvenog kartona. A samo je jednom pomoćni sudac prišao našoj klupi da me opomene. Ne kažem da sam u 90 minuta bio isključivo nevinašce, opsovao sam dvaput. A tko ne bi kad imaš osjećaj da za nas vrijede jedni, a za Dinamo puno blaži nogometni zakoni.

- Pa, mi smo već u poluvremenu imali pet žutih kartona, a da nismo napravili ni jedan jedini grublji faul. Bilo je smiješnih ‘žutića’ poput onog dodijeljenog Jakolišu uz gestikulaciju da je oborio Cufrea, što nitko na stadionu nije vidio. Zanimljivo je da nitko od nije vidio situaciju kad je Alispahić s dvije ruke oboren na domak Kelave.

- Ako je dvojbeno je li to bilo u kaznenom prostoru, nema dileme da je bio faul ‘kao kuća’. No, Vučemilović ga nije svirao, a nitko ga od novinara ‘nije vidio’. Izgleda da bismo Zagrepčanima bili puno simpatičniji da smo ‘skinuli gaće’, unaprijed se predali i primili 5-6 komada - ispalio nam je u jednom dahu s okusom gorčine Vjekoslav Lokica.

Zbog straha od novih kartona, Lokica je zamijenio iskusne Govića i Božića, pa tako, unatoč zagrebačkoj ‘žutici’, Šibenčani neće biti okrnjeni u idućem, važnom susretu. No, u raspoloživom je kadru čak devet prvotimaca sa po dva žuta kartona!

- Mi smo u Maksimiru igrali, po mnogima, dekadentno, ali kako se drugačije suprotstaviti suparniku čiji su igrači odreda brži od svakog našeg!? Vrlo sam, primjerice, zadovoljan načinom kako je ulogu zadnjeg veznog odradio Mladen Jurčević. Pogotovu u defenzivnim zadaćama. Za nešto više od bunkera manjkala su nam dva-tri brža igrača, koji bi se lako prebacili na suparničku polovinu. A mi, osim Jakoliša, nemamo takav tip igrača - progovorio je Lokica malo i o igri.

'Okršaj' Slavice i Vahe

Šibenčani su posebno ogorčeni na različliti tretman dvojice trenera, sve što je bilo dopušteno Vahidu Halihodžiću nije i Vjekoslavu Lokici. Kad su Šibenčani odreda skočili zbog jednog očito pogrešno dosuđenog auta, Vaha je podviknuo na pričuvnog vratara Hrvoja Slavicu Lavića

- ‘Ti, mali, sjedi dolje!’.

A Hrvoje, koji je poznat po silnoj privrženosti klubu (uz Govića je najveći Funcut među prvotimcima, op. a.), uzvratio je ne baš nježno:

- ‘Tko si ti da mi braniš da navijem za svoj klub u svojoj zemlji!?’.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 23:46