Zagreb, 241010.Utakmica prve HNL.Dinamo - Sibenik.Na slici: Vjekoslav Lokica i Vahid Halihodzic.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX
BORBA ZA GOLI ŽIVOT

Lokica: Nekim ljudima u HNL-u sve je dopušteno, Vahid Halilhodžić je najbolji primjer!

Bio sam na utakmici u Parku mladeži gdje je Halilhodžić svaku sudačku odluku komentirao. Volio bih vidjeti nekog drugog trenera da to radi - rekao je trener Šibenika
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 22. studeni 2010. 17:50

Dolaskom na klupu Šibenika u svom trećem mandatu Vjekoslav Lokica znao je da ga čeka zahtjevan posao. Možda i zahtjevniji nego u prethodna dva mandata, u kojima se kao mlad, nedovoljno iskusan trener suočio sa svim zamkama borbe za ostanak. Sada ga je dočekala hipoteka najvećeg uspjeha Šibenika, koja mu je ostala u nasljeđe. Ali i vrlo osjetljiv tajming dolaska, preskakanje priprema, početak sezone, odlasci ključnih igrača, izostanci, ozljede.

- To je, po meni, najveći razlog zašto Šibenik nije odmah od starta sezone, pa tako i od moga dolaska počeo igrati rezultatski uspješnije. Potom je plaćen danak igranja u Europi, propuštene pripreme. Fizički nismo spremni, štoviše mogu slobodno reći da je Šibenik jedna od fizički najnespremnijih momčadi lige! - kaže Splićanin, koji je dugo vremena proveo u Sloveniji.

- Slovenci su posljednjih godina puno uložili u infrastrukturu. Grade stadione primjerene njihovoj državi. Hrvatski nogomet je kvalitetniji, ali osnovni problem Slovenaca je što nogomet u njihovoj zemlji nije sport broj 1.

Kako gleda na rad Vahida Halilhodžića u Dinamu?

- Iznimno poštujem njegov rad prije dolaska u Dinamo, i rezultate s Modrima. Međutim, kad me već pitate, moram primijetiti da je u nas nekome sve dopušteno. Bio sam na utakmici u Parku mladeži gdje je Halilhodžić svaku sudačku odluku komentirao. Volio bih vidjeti nekog drugog trenera da to radi. Konkretno, moj primjer u Maksimiru baš protiv Dinama. Bez obzira na sve želim njemu i Dinamu puno sreće u Europi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 23:20