Vladimir Dugandzic / CROPIX
BEŠIKTAŠ NA POLJUDU

Slaven Bilić u Splitu: 'Hajduk je odličan ove sezone... Belgija? Treba nam pobjeda!'

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić u Split je doveo drugoplasiranu momčad turske lige
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 09. listopad 2013. 19:58

Splićani će sutra nakratko osjetiti dašak europskog nogometa. Hajduku je u goste stigao turski Bešiktaš s kojim će Bijeli odigrati prijateljsku utakmicu s početkom u 19 sati. Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić doveo je drugoplasiranu momčad turske lige na provjeru protiv drugoplasirane momčadi hrvatske lige i premda ni jedni ni drugi neće biti u najjačim postavama navijači će zasigurno imati što za vidjeti.

Za Slavena Bilića posebno je emotivan povratak kući, dobio je prigodu da dva dana bude s obitelji i prijateljima u rodnom gradu.

- Lijepo je doći kući, zahvalio bih se Bešiktašu i Hajduku što su organizirali ovakvu utakmicu. Bit će to prava provjera i dobar ispit u reprezentativnoj stanci. Neki govore da će utakmica biti revijalna, ali siguran sam da ćemo Tudor i ja od igrača tražiti da igraju kao da se radi o utakmici za bodove. S nestrpljenjem čekamo utakmicu, nedostaje nam 10 reprezentativaca, ali sastav kojeg imamo je vrlo dobar - rekao je bivši hrvatski izbornik.

Hajduk dobro poznaje, u Istanbulu prati sve što se događa na Poljudu.

- Pratim Hajduk, a Jurčević i Rak prate Dinamo. Hajduk mi je dobar, zadovoljan sam, ne samo zato što je u vrhu i blizu Dinama što je dobro za ligu. Ono što sam vidio, Hajduk je mlad, poletan, dobro vođen. Gledao sam neke utakmice, a kroz razgovore sam doznao da su ljudi zadovoljni i to je najvažnije - kazao je Bilić.

Ne može se požaliti ni na početak u Turskoj, Bešiktaš je u vrhu, a ambicije kluba uvijek su najveće.

- Zadovoljni smo, ide dobro. Bešiktaš je veliki klub, svake godine cilj je borba za prvaka između tri istanbulska kluba. Međutim, turska liga nije više Liga 3 kao nekada, sad ima više klubova koji su dobri, liga je zanimljiva. Fenerbahče i Galatasaray više vrijede, bolje kotiraju, ali ide nam dobro. Zadovoljan sam igračkim kadrom, ako nastavimo ovako, uz malo sportske sreće, možemo daleko. Moramo ostati na zemlji i raditi što više, veliki klub ima velike zahtjeve, i uprava i navijači. Mentalitet je sličan našem, zadovoljan sam, ali bez ikakve euforije - pojasnio je Bilić.

Neizbježno pitanje bilo je ono o hrvatskoj reprezentaciji koja u petak igra važnu utakmicu protiv Belgije.

- Nemam savjet, želim reći da je to velika utakmica protiv velikog protivnika. Može se dosta toga okrenuti u scenariju koji nije nemoguć. Ako pobijedimo Belgiju, oni će ući u zadnju utakmicu s pritiskom. Nitko ti ne može oduzet nadu, ali i da budeš drugi, pobjeda nad Belgijom bi te napunila samopouzdanjem pred Škotsku i dodatne kvalifikacije. Belgijanci su dobri, ali mi imamo dobru momčad i znamo kako igrati pod pritiskom, to smo već pokazali. Gledam to navijački, želim pobjedu kao i svaki Hrvat koji reprezentaciji želi dobro - zaključio je Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:22