Jakov Prkic / CROPIX
TRENERI ZADOVOLJNI

Tudor: Vidjeli ste budućnost Hajduka; Bilić: Svidio mi se Kouassi, baš je opasan...

Za Hajduka sam znao da je mlad, ne po godinama, nego po želji, entuzijazmu. Tu pozdravljam rad Igora. Hajduk je bio motiviran, pravi - kazao je Bilić
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 11. listopad 2013. 00:05

Treneri Hajduka i Bešiktaša i prijatelji pojavili su se na konferenciji za novinare zajedno. I Igor Tudor i Slaven Bilić zadovoljni su poljudskom predstavom u kojoj smo vidjeli tri pogotka i niz prilika.

- Mislim da je cijela priča ova dva dana dobra. Utakmica je bila lijepa za gledatelje, dobra za igrače i trenere. Bilo je šansi kao na revijalnoj utakmici, ali ona to nije bila. Za Hajduka sam znao da je mlad, ne po godinama, nego po želji, entuzijazmu. Tu pozdravljam rad Igora. Hajduk je bio motiviran, pravi - kazao je Bilić.

Složio se i Hajdukov trener Igor Tudor te naglasio kako je puno koristi izašlo iz dvoboja s turskim klubom.

- Presretan sam jer mislim da su navijači na stadionu i pred ekranima mogli uživati u pravoj utakmici po želji, borbenosti i po velikom broju šansi, a i golovima. S taktičkog i kondicijskog aspekta sam zadovoljan jer sam nekim igračima omogućio minutažu koju inače u ovakvim utakmicama nemaju - kazao je Tudor.

Debitirao je mladi Dugopoljac Andrija Balić, prezentiran je i Arlind Basha...

- Uveli smo par novih imena koji su budućnost Hajduka, Balića, Bashu i Bašića koji je već igrao pa i nije toliko nov. Oni su mladost Hajduka, Balić je čak tek '97. godište. Hvala i Slavenu što je doveo klub ovdje, svi smo profitirali ovom utakmicom - kazao je Tudor.

Turski su novinari pitali Bilića što je vidio u ovom svom sastavu, jer u momčadi je nedostajalo puno standardnih prvotimaca.

- Mi nismo bili kao u prvenstvu, no nismo bili ni u zezanciji, mogli smo dati sedam golova, a primiti isto toliko. Trenutno imamo desetak igrača koji su sa svojim reprezentacijama, a ovo je kadar koji je ostao. Ovo je bila bitna utakmica za neke igrače poput Hološka nakon operacije koljena... I za neke koji inače nemaju priliku pokazati što mogu - kazao je Bilić.

Hvalio je hajdukovce, a koji mu se posebno svidio, nije baš znao kazati poimenice.

- Moram biti iskren i reći da ne znam puno po imenima. Šteta što Balić nije dao gol - nasmijao se Bilić te nastavio:

- Svidio mi se Kouassi, svaki je put bio opasan, konkretan. Nikad loptu nije vratio unatrag, to je ono što želiš. U nastavku mi se svidjelo par mladih koji su okomiti, drski. Hajduku je ova utakmica dobro došla, bez obzira na prijateljski karakter i poraz, no bitno im je da vide da mogu biti tu negdje, ali i da trebaju još raditi. Ovo im je pokazatelj da mogu više.

Odigrati egal utakmicu s jednom od najboljih momčadi u Turskoj svakako je poticaj 'bijelima', kako kaže Bilić. U nekim djelovima susreta bolji su bili Turci, no Hajduk je imao, pogotovo u nastavku nakon niza izmjena, svoje odlične dionice.

Nedostajalo je samo realizacije, no hajdukovci su na koncu pobrali zasluženi pljesak s tribina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 22:15