Vlado Kos/CROPIX
OSIJEK - SLAVEN 1-2

Slaven Belupo trijumfirao u Gradskom vrtu i ostao na samo bod od Dinama!

U posljednjoj utakmici 7. kola HNL-a Slaven Belupo je slavio u Osijeku s 2-1. Strijelci za goste bili su Delić i Vugrinec, dok je za Osječani zabio Kvržić
Piše: Darko RužićObjavljeno: 03. rujan 2012. 00:59

Počelo je svečano. Predsjednik NK Osijek Zdravko Josić uručio je poklon treneru Bijelo-plavih Stanku Mršiću koji je vodio 400. utakmicu u Prvoj HNL. Svi su nazočni pljeskom čestitali Mršiću, a njegov je Osijek i prvi zaprijetio.

U 4. minuti Perošević je s desne strane izveo slobodan udarac, a loptu je s osam metara pred mrežom Slavena Belupa glavom preko grede, i to samo za malo, poslao Miličević. Nešto kasnije, uslijedio je trk Peroševića po desnoj strani nakon kojeg je počeo vidno šepati i zatražio izmjenu, pa je već u 17. minuti ušao Kvržić koji je startao kao pričuva zbog toga što je dan ranije bio na svadbenoj svečanosti bratu.

Do pogotka su domaćini pokušali doći i u 23. minuti, ali prvo Miličević, potom Lešković nisu uspjeli usmjeriti loptu u okvir vrata. A onda se zatresla domaća mreža.

0:1 - Delić

Rak je u 29. minuti s više od 30 metara pucao, vratar Vargić ne baš spretno, ni u kom slučaju sretno, kratko odbio loptu poslije čega je Smoje pokušao otkloniti novu opasnost, ali ona je od njega izbijena udarila u Delića i otkotrljala se u mrežu u njen donji desni kut.

Veliku prigodu za poravnanje imali su domaćini u 41. minuti. Ibriks je centrirao iz trk, a Jugović podmetnuo nogu i s pet metara poslao loptu pokraj vratnice.

Stisnuo je Osijek od početka nastavka igre. Ubacio u višu brzinu. Pojurio za poravnanjem, a Slaven Belupo se povukao i čekao neku novu prigodu iz kontranapada. Živnuli su i gledatelji, poticali Bijelo-plave na napadačke juriše. Kao valovi su oni dolazili pred kazneni prostor gostiju, ali pravu prigodu domaća momčad nije mogla stvoriti. No, kako je igra više odmicala Osječani su imali sve više prigovora koje su upućivali glavnom sucu. Razvidno je bilo na što se žale, na nejednakost kriterija u procjeni prekršaja i primjenu disciplinskih mjera. A u 63. minuti nisu se imali našto žaliti osim na neodlučnost Pongračića koji je bio u prigodi, a previše oklijevao. Ipak, iznudio je udarac iz kuta nakon kojeg je Grgić prema mišljenju suca Vučkova igrao rukom i skrivio najstrožu kaznu.

1:1 - Kvržić (11m)

Loptu je na bijelu točku namjestio Kvržić i snažnim udarcem poslao loptu u mrežu.

Sve je vraćeno na početak, a igra se u potpunosti rasplamsala. Slaven Belupo koji kao da je do pogotka domaćih bio u mišjoj rupi iznova se probudio, ali i po drugi puta došao u vodstvo.

1:2 - Vugrinec

Maras je izveo slobodan udarac. Na ubačenu je loptu Vugrinec mirno prišao i trzajem glave je sproveo u mrežu s oko osam metara.

Već u idućoj minuti Kvržić je imao prigodu za poravanje, ali iz blizine je pucao preko vrata. U 77. minuti Pongračić je centrirao s desna na lijevo, a Lešković u padu glavom uputio udarac nakon čega se lopta odbila od lijeve vratnice. Obranom udarca glavom Leškoviću u 83. minuti, potom opet Leškoviću u 84. minuti vratar gostiju Rogić se prometnuo u junaka utakmice, a Belupo je samo bod do Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:47