Ronald Goršić/CROPIX
MODRA DESETKA ZAKAZALA

Skromna noć glavnih poluga Dinama: I 'blijedi' Moutinho uspio posramiti Sammira

Sammir je na mahove pokušavao, bio je naoko angažiraniji, aktivniji, ali se gubio u obrani Portugalaca, ili nitko od njegovih suigrača nije ugledao njegov lucidni potez
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. rujan 2012. 19:50

Za jednog je ovoga ljeta Andre Villas Boas bio spreman iskrcati 30 milijuna eura. Bio je označen kao nasljednik Luke Modrića, novi Tottenhamov playmaker koji će snabdijevati Spurse kvalitetnim loptama. Klubovi su čak i dogovorili transfer, ali Moutinho je tražio koji euro previše, a predsjednik Tottenhama, u svijetu poznat kao Molierov Škrtac, Daniel Levy, samo je odmahnuo glavom.

Za drugog već dugo ne postoji konkretan interes, njegova samba oko šankova odavno je prešla granice Lijepe Naše i potpuno ohladila potencijalne ulagače. Kada mu se da, frajer je vrhunski, ali češće mu se nažalost ne da. Takav mu je habitus.

Riječ je, jasno, o Joau Moutinhu i Sammiru.

Sinoć su se sukobili, označeni su kao glavne kreativne poluge Porta i Dinama, momci spremni promijeniti tijek dvoboja, diktirati utakmicom i jednom loptom uništiti snove suparnika. Pa ipak sinoć nisu bili u punoj formi. Iako niti ne djeluju na jednakim pozicijama. Moutinho je u Portu ' Modrić’, povučen na sredinu travnjaka otkud diktira akcije i proigrava suigrače lijepim dugim pasovima ili kratkim mijenjanjima smjerova te otvaranjima bokova. Vidjelo se to sinoć u nekoliko navrata.

Sammir je pak, oslobođen defenzivnih zadataka, okrenut ofenzivi, zadnjem pasu i pokušaju driblinga, gola. Kako god, obojica su jučer zapjevala sirotinjsku operu, nedostojnu Brittonove uspješnice Lige prvaka. Moutinho se često gubio u modrom središnjem trozubcu, tek bi s distance u nekoliko navrata sjajnim dijagonalama potvrdio status velike klase.

Čačić je vrlo dobro zaustavio glavnog Portovog kreativca, to se mora priznati, što uostalom dokazuje i igra portugalskog prvaka. Potkraj je, doduše, Moutinho došao do zraka, kako se Dinamo otvarao, tako je i portugalski dirigent pohvatao pravu palicu svoje, ali i Portove igre. Bilo je dovoljno nekoliko dodira s loptom da pokaže kakva se neosporna klasa krije u njegovim nogama. Sammir je pak na mahove pokušavao, bio je naoko angažiraniji, aktivniji, ali se gubio u obrani Portugalaca, ili nitko od njegovih suigrača nije ugledao njegov lucidni potez. S vremenom je blijedio, iako je otrčao gotovo dva kilometra manje od Moutinha... Sammir je, očito, također bio dobro prostudiran.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 04:20