Željko Hajdinjak / Cropix
MOČINIĆ SANJA POBJEDU

Provokacija s Kantride uoči derbija: 'Mi imamo ono što Dinamo nema - publiku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. rujan 2012. 19:16

Struka Rijeke uoči subotnje utakmice s Dinamom ima samo jednu dvojbu, a ona se odnosi na sredinu terena. Tko će u igru umjesto kartoniranog Brezovca? Bijeli će do ogleda s Modrima raditi iza zatvorenih vrata, no “kroz ogradu” se može vidjeti da je Ivan Močinić (19) nekako najbliže prvih 11.

- Ja sam spreman! - poručio je mladi veznjak, koji je u Koprivnici ušavši s klupe za pričuve potvrdio pobjedu svoje momčadi.

- To su za nas super važni bodovi, pogotovo nakon slavlja protiv Hajduka. Odigrali smo jako dobru utakmicu i zasluženo smo odnijeli puni plijen. Slaven nas je, istina, u nastavku malo pritisnuo, ali znali smo da će biti tako. Orijentirali smo se na kontre i polukontre, što je rezultiralo mojim pogotkom, odnosno trećim riječki.

Hladnokrvno, poput rasnog strijelca, golobradi igrač Bijelih matirao je protivničkog vratara.

- Znao sam gdje ću i kako pucati. Prigoda me nije iznenadila. Moram priznati da je ipak lakše kad se ovakva situacija dogodi prilikom vodstva u samoj završnici. Tko zna kako bi reagirao da je rezultat u tom trenutku bio izjednačen - smije se Močinić.

Znači, na red je došla Kantrida?! Zabiti Dinamu pred svojom publikom, e to bi bilo...

- Idealno! - ubacio se Močinić pa ipak “stao na loptu”:

- Najprije treba vidjeti hoću li biti u sastavu. Ali kao što sam već kazao, spreman sam ako mi se pruži prilika. Odluči li trener da sam “unutra”, dat ću sve od sebe na terenu. A, naravno, tko ne bi volio zabiti Modrima.

Porto je Čačićeve nogometaše prošlog utorka matirao u dva navrata. Može li to uopće biti bilo kakvo mjerilo?

- Gledao sam utakmicu. Bilo je za očekivati da će Portugalci pobijediti, iako je Dinamo pružio dobar otpor u 1. poluvremenu. Teško je po tom susretu donositi bilo kakve zaključke ili u njemu tražiti neke slabe točke protivnika. Ipak je to natjecanje u kojemu s druge strane stoje najkvalitetnije europske momčadi. Jedno je sigurno, Modri su u HNL-u ispred svih. Nezahvalno je govoriti o njihovim slabostima. Ne vjerujem da ih imaju, ne bi inače bili tu gdje su sad. No, mi imamo jedan jaki adut.

A to je?

- Publika! Od prvog kola imamo veliku podršku s tribina, a to je jako važno. Siguran sam da će u subotu na Kantridi biti više naših navijača nego što ih je u Maksimiru bilo na utakmici Lige prvaka. Uz to, i mi iz susreta u susret igramo sve bolje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:18