Vladimir Dugandžić / CROPIX
NEĆE U STOBREČ

Sjeli Malešu na volej - Milićević i Barišić odbili posudbu, pa dobili - otkaz!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. veljača 2012. 19:01

Ljubo Milićević i Josip Barišić dobili su - otkaz! Raskid ugovora s Hajdukom na štetu nogometaša! Vijest je brzo prostrujila Hajdukovim kuloarima. Dvojica nisu pristali zaigrati za stobrečki Primorac i pojačati ambicije druge momčadi Hajduka u trećoj ligi, a to je bio dobar šlagvort upravi Hajduka da ih sasvim - skine s popisa...

Svatko bira svoj put, Hrvoje Vejić je svoj spor s Hajdukom dao na arbitražu HNS-a, ali je istodobno pristao na dres Stobrečana i već nastupa u momčadi Davora Mladine, baš kao i Marijan Buljat.

Naprotiv, naš ljetošnji junak Ljubo Milićević, Australac-hajdukovac, popularan kao Crocodile Dundee i ekspres-kapetan Hajduka, te Josip Barišić, akvizicija iz Širokog Brijega otprije godinu dana, biraju drugačiji put. Ne pristaju na takvu vrst ‘stobrečkog’ odrađivanja ugovora ili kako bi nogometni sindikalisti rekli - šikaniranja.

- Igrač koji ima profesionalni ugovor dužan je otići na posudbu u drugi klub ako je pod istim uvjetima ugovor kao što ga ima u konkretnom slučaju s Hajdukom - otprije su objasnili iz Poljuda.

Pa kad oni na to ne pristaju, Hajduk ih smije otpustiti, smatra se. A igrači kao prvo ‘pomoćno sredstvo’ u svojoj pravnoj borbi biraju - ‘no comment’.

Milićević je ozlijeđen i na terapiji, a Barišić će dolaziti na treninge ‘kažnjenika’ u Stobreč, smatrajući da će tako i jedan i drugi odrađivati svoj ugovor s Hajdukom, pa neka nisu pristali biti registrirani za - Primorac.

Dok oni mudro šute da ne bi sebi otežali poziciju, možda u njihovo ime budu više pričali odvjetnici. Milićevićev zastupnik je odvjetnik Goran Lucić, on je svojedobno zastupao i Josipa Skoku, ima dobre relacije s Hajdukovim Australcima.

Nije se želio istrčavati.

- I do mene je došla, rekao bih, poluslužbena informacija kako se sprema takvo što, raskid ugovora, ali ne bih htio prejudicirati ni o čemu, kad nemam kod sebe ništa na pismeno. Čekamo... - nije nam mogao pomoći.

Barišić je sam podigao ‘kviska’ i odgodio odgovor. Zna da mu se svaka objavljena, izgovorena riječ može (zlo)upotrijebiti kontra njega, pa barem s te strane ne želi riskirati:

- Kad dođe vrijeme mogu s vama popričati. Sad sigurno nije trenutak - dobili smo ‘košaricu’.

Barišića smo i spominjali u kontekstu ‘grijeha’ lanjske uprave koja ga je angažirala na pismeno traženje tadašnje struke, sportskog direktora Ivice Kalinića i trenera Gorana Vučevića, a na mjesto upražnjeno prodajom Ivana Strinića. No, ubrzo je i Vučević odustao od Barišića, preselio ga na klupu, da bi ga na ljeto novi trener Krasimir Balakov sasvim ostavio sa strane, kad je već angažiran Portugalac Ruben Lima. Dapače, prekobrojan je na lijevom beku postao i dojučerašnji mladi reprezentativac Goran Jozinović.

Ljubo Milićević, pak, kapetan Ljubo, drastična je priča kako nogometaš od uzleta simpatija i povjerenja, ovacija, stigne do staze prepune trnja i kaktusa. Koliko je sam kriv zbog toga? Kriv je što se - ozlijedio, ‘bijeli’ su se odjednom suočili s činjenicom da im vođa momčadi i glavna akvizicija prijelaznog roka ne može krenuti ni na ljetne pripreme u Bad Kleinkirchheim. Bila je to šok-večer u Poljudu uoči sutrašnjeg polaska u Austriju na pripreme: ozlijedio se Milićević, a već je imao svu popularnost...

Jesen je prolazila povuci-potegni, uz poneki nastup Milićevića, slabiji u Karlovcu, vrlo dobar u Vinkovcima, pa opet ozljeda i naposljetku odluka da ga se već ove zime - stavi sa strane. Ljubo to nije prihvatio olako, bio je silno razočaran kad je svoje sportske stvari i Hajdukovu opremu u crnoj vreći stavljao u prtljažnik automobila jer morao je seliti, nije više mogao trenirati u Poljudu nego u Spinutu, pa pravac Stobreč, ultimatum i otkaz...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:29