Vladimir Dugandžić/CROPIX
OPTIMIZAM U HAJDUKU

Balakov: Imamo potencijal dobiti sve utakmice do kraja sezone! Dinamo? Ne zanima me...

Ambiciozan plan ima Balakov, a hoće li ga moći ostvariti, bit će jasnije već danas poslijepodne nakon susreta s Istrom 1961 protiv kojeg Hajduk lovi prva tri od 39 bodova.
Piše: Mario VelićObjavljeno: 25. veljača 2012. 12:49

Hajduk danas dočekuje Istru 1961, Krasimir Balakov će na stol, ili kako on voli kazati 'na zeleni ćilim’, baciti karte, i navijačima pokazati što se učinilo u proteklim pripremama. Malo su Bijele poremetile vremenske nepogode i odgoda početka nastavka, u posljednja tri tjedna nisu odigrali poštenu utakmicu... No, alibija nema, Hajduk ide na pobjedu.

- Teško možemo kazati koliko su nas te stvari poremetile, uvijek je dobro odigrati jednu ozbiljnu utakmicu pred početak, stoga mi je žao što je otpao Šahtar... No, u Turskoj smo odigrali utakmice s jakim protivnicima, vidjeli smo probleme, radili na njima. Jedno su prijateljske, a drugo prvenstvene utakmice, i vjerujem da su ih svi u klubu, igrači i navijači, jedva dočekali. Cilj nam je, naravno, pobjeda, Hajduk i zbog imena uvijek želi tri boda - počeo je Krasimir Balakov.

Gosti neće u bunker

Cilj je isti, no momčad prilično nova. Gotovo polovica igrača iz prvog sastava stigla je protekle zime, sve zanima kakav će biti taj novi Hajduk.

- Tijekom priprema i u prijateljskim susretima vidio sam da postoji komunikacija među igračima i želja da realiziraju našu nogometnu filozofiju. Ako sve bitno pokažemo u prvom susretu, i ostavimo dobar dojam, to će biti izuzetno važno za psihološko stanje. Imam dobar osjećaj, ova ekipa ima potencijal da igra motorično u sredini i prema naprijed. Vjerujem u kvalitetu igrača, ali ipak to oni moraju dokazati na terenu. Pa ne mogu ja igrati i zabijati pogotke... Ne mogu kazati da je momčad bolja ili lošija nego u prvom dijelu sezone, no imam taj osjećaj da možemo biti pozitivno drugačiji, postati ugodno iznenađenje.

Nije Istra lagan protivnik, zna to Balakov jako dobro. Pogledao je snimku njihovog susreta s Dinamom, proučio igru, pojačanja...

- Uvijek je ista priča, govori se da svaki protivnik koji dolazi na Poljud igra zatvoreno, povuče se u bunker... No, kad vidim ekipu Istre, ne mogu ih očekivati takve, jer doveli su Bačelić-Grgića, koji je ofenzivni veznjak, Anđelković igra i naprijed i nazad, bekovi Milić i Sušić također idu prema naprijed kao naši... Usto imaju trenera Pamića, znam da je kvalitetan i ambiciozan, vjerujem da će njegovi momci biti motivirani. Kada pogledam protivnika, moram kazati da su ispunjeni svi uvjeti za dobar nogomet, atraktivan susret.

Neretljak za sreću

Balakov sastav mora prilagoditi protivniku, možda ponešto i teškom terenu koji će smetati igračima obiju momčadi. A Bijele su mučile i neke ozljede.

- Andrijašević se oporavio nakon viroze, osjeća se dobro, gotovo je sigurno da će on početi susret na mjestu zadnjeg veznog. Uostalom, moramo napadati, a on je ipak ofenzivniji od Obšivača koji također zna igrati. Isto tako je logično da Kiš bude na klupi, Ahmad Sharbini je dosta vremena bio ozlijeđen. On se još mora bolje spremiti, a Kiš je perfektno radio i definitivno je u kadru. Neću otkrivati sastav, iako imam jasnu sliku tko će igrati.

A sasvim ja jasno da će u sastavu biti i igrači koje Balakov vidi kao stožerne, starosjedilac Srđan Andrić te novopridošli Mato Neretljak.

- On je zajedno s Andrićem zatvorio tu 'rupu’ koju smo imali u momčadi, ali donio je i respekt te hijerarhiju u svlačionici. Mislim da jako pozitivno djeluje na momčad i njezin voljni moment, karakter i atmosferu. I mene kao trenera je zadovoljio njegov dolazak, Mato Neretljak je najpozitivnija stvar koja nam se dogodila u proteklo vrijeme!

'Imam svoga posla'

Pričao je Balakov o svojoj momčadi i Istri, gleda susret po susret, protivnika po protivnika. Škrt je na riječima bio kada smo spomenuli vječnog rivala, iako je naučio štošta o Čačićevom Dinamu pripremajući se za Istru.

- Imaju dobre igrače... A što ću kazati, ne želim komentirati Dinamo ni prednost koju ima. Imam svoga posla oko slaganja momčadi, i sad me zanima samo ona i Istra, nemam ni sekundu vremena za razmišljanja o drugima. Kad ta utakmica završi, okrećemo se idućoj. Ima trinaest susreta, u svakoj želimo pobijediti, biti maksimalni. Da, želimo osvojiti 39 bodova!

Ambiciozan plan ima Krasimir Balakov, a hoće li ga moći ostvariti, bit će jasnije već danas poslijepodne nakon susreta s Istrom 1961 protiv koje Hajduk lovi prva tri od 39 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:52