Sibenik, 170410.Nogometna utakmica 26. kola HNL-a izmedju NK Sibenik i NK Hajduk.Na fotografiji: Danijel Subasic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
ODLAZI VRATAR BIJELIH

Sinovčić u Splitu dogovarao transfere: Subašić put istoka, Hajduku 600.000 eura!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. prosinac 2011. 23:08

Reno Sinović novinarima je jučer na Poljudu jasno rekao “nisam u Splitu zbog Subašića i Tomasova, imao sam nešto posla oko krova što mi prokišnjava”. Preciznije rečeno, Sinovčićeva kćer je u svom stanu imala tih problema. Ali, dakako, nije naša tema zadiranje u privatne građevinske 'pothvate’, jer jasno je da je Zadrov vanjski suradnik za unutarnja pitanja na Poljudu nastavio razgovore oko zimskih transfera Subašića i Tomasova.

Sve je izvjesnije da će obojica u siječnju (a možda i ranije) otići s Poljuda i Hajduku pritom donijeti zaradu. Neće to biti veliki novac, morat će se Bijeli zadovoljiti s milijun eura, ali treba uzeti što se može u trenutku kada je situacija na tržištu delikatna, a Hajduk bez pravih prihoda i problemom financiranja skupog kadra.

Subašić već ima konkretne ponude s istoka Europe i Turske. Opet je Turska najozbiljnija opcija za Hajdukovog jedinog reprezentativca. Prošlog je ljeta također Subašić bio na meti Turaka, a interes je ostao živ i do danas. Subašiću se nudi ugovor od tri godine sa 300.000 eura po sezoni i koliko se može doznati, igrač je zadovoljan ponuđenim. U Hajduku Subašić ima 180.000 eura bruto što je 120.000 eura neto, a u Turskoj je taj iznos ponuđen u 'čistom’ iznosu.

Koliko bi Hajduk dobio u tom poslu nije definirano, ali neimenovani turski klub očito nudi manje nego bi Hajduk želio. Splićani su letvicu postavili na milijun eura, međutim, nije tajna da Subašiću ugovor istječe u ljeto sljedeće godine i zato se cijena kreće do limita od 800.000 eura. U takvom bi raspletu Hajduk zaradio 500.000 eura jer odšteta se dijeli 60:40 za klub, ali očekuje se da će Sinovčić izaći u susret Bijelima i oprostiti poneki postotak, tako da Hajduk zaradi cca 600.000 eura.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 03:43