Ronald Goršić/CROPIX
ISPRIKE STOPERU

KRITIZIRANJE ŠIMUNIĆA Kvaziduhovitost bez loše namjere

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 24. travanj 2012. 16:34

Josip Šimunić je nakon utakmice na Kantridi kratak i ugodan razgovor s nižepotpisanim završio u poluozbiljnom-polušaljivom tonu: “Volio bih da me se što više kritizira jer što je više kritika to je i moj motiv veći.” I objavili smo tekst upravo u tom smislu. Nema se zašto žestoko kritizirati igrača koji je odigrao tek drugu utakmicu ovoga proljeća, ali ako (u polušali!) želi kritiku...

Napisat ćemo je. I taj je “kritički osvrt” namjerno napisan u krajnjem ekstremu te s uvjerenjem kako će apsolutno svatko shvatiti da se radi o karikiranju, pseudokritici izvan svih gabarita kakva u ozbiljnom tonu nikada nije, niti će ikada izaći na stranicama Sportskih novosti. No ispalo je kako to karikiranje nije svima bilo uočljivo iz aviona kao što smo bili uvjereni da će biti. Pa da bude jasno: niti jedna rečenica kritike na Šimunićev račun nije napisana ozbiljno već u šali, na jednako takvu Šimunićevu sugestiju. Ako je shvaćeno podcjenjivački - to nam na kraj pameti niti u jednom trenutku nije palo. Dogodila se... kvaziduhovitost.

Josipu Šimuniću se zbog toga ispričavamo te opet ističemo: niti mrvice ozbiljnosti u tim redcima nije bilo, a bilo kakva loša namjera nije nam bila ni u primisli! Svi reprezentativni kandidati koji love formu za Euro, zaslužuju isključivo podršku. Podcjenjivati uopće nismo htjeli, no ako je to tako shvaćeno, još jednom - isprike stoperu iza kojeg je gotovo 100 utakmica za reprezentaciju i kojem, kao i svim Bilićevim Boysima, želimo jedino da na Euru bude u top formi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:38