Nenad Dugi / CROPIX
NERVOZNI KAPETAN

Šimunić izgubio kompas: Zbog svadbe propušta Zadar, a pritom vrijeđa novinare!

Joe je poludio na rečenicu: 'Kapetan se u subotu ženi, utakmica je u nedjelju, ali momčad ide u Zadar u subotu, pa je za vjerovati da će Šimunić propustiti taj susret.'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. rujan 2013. 23:11

Doživjeli smo svašta u novinarskoj karijeri. I psovke, i prijetnje, i uvrede. Od igrača, klupskih čelnika, svakojakih (kvazi)menadžera, ali to što nam je priuštio Joe Šimunić, nismo očekivali da ćemo doživjeti.

"... A tamo (u Zadru, nap. a.) Branko Ivanković neće moći računati na Josipa Šimunića. Kapetan se u subotu ženi, utakmica je u nedjelju, ali momčad ide u Zadar u subotu, pa je za vjerovati da će Šimunić propustiti taj susret."

Da, na tu je rečenicu "prokipio" Dinamov kapetan. Nikad benignija rečenica. Počeli smo ovako:

- Kako vas nije sram baviti se mojim privatnim životom! - započeo je Šimunić i sve jače podizao ton. Uslijedilo je, ma ne možemo to opisati, psovanje, uvrede, prijetnje... "prebijanje", "bolnica", "batine", "smeće", svašta je izgovorio. Sve uvrede što smo ikad čuli, uključujući i one s čuvenih maksimirskih "presica", nisu ništa u usporedbi s ovime.

Nismo snimali, niti prijavili policiji, vjerujemo u onu da "pas koji laje ne grize". Jer da grize, valjda bi i napadači Čornomoreca to osjetili. Mislili smo da smo pogriješili, da smo možda "fulali" datum svadbe pa je zato "podivljao".

Ali ne... Joe je ljutit jer je netko napisao da se on ženi. Dan prije utakmice! To, gospodine Šimuniću, nije privatan život, to je nogometna informacija! Štura informacija, ali važna onima kojima je Dinamo u srcu i koji strepe nad svakim rezultatom. I koji se pitaju kako će Dinamo bez Šimunića u Stanovima! Informacija, bez ikakva komentara je li uopće prihvatljivo da se nogometni profesionalac ženi dan prije utakmice. Još k tome, Dinamov kapetan, u situaciji kad Dinamu baš i ne ide... Možda mu je taj datum iz nekoga razloga bitan, uz to, zar ćemo zbog Zadra suditi Joeu, koji je toliko dao za Hrvatsku, koji svaki poraz doživljava s posebnom gorčinom... Ali, znamo kakvu je polemiku izazvao "slučaj Andrijašević" u Splitu, koji se ženio i nije igrao derbi s Dinamom.

- Ma, boli me k.... za Andrijaševića. A tebi ću...

I tako dalje, znate što slijedi. Začuđenost i šok nisu prestali. Zar zbog jedne, obične informacije. K tome - točne? "Prebio" nas je još koji put, zaboljelo nas je. Ne toliko "batine" koliko je zaboljelo što je to - Šimunić. Momak koji je svih ovih godina primjer na terenu, koji je simbol srčanosti, domoljublja, profesionalizma... Momak kojega smo toliko puta istaknuli kao pozitivan primjer, kao onoga koji "ostaje zadnji na barikadi". Zaboljelo nas je jer je to Šimunić, nogometna legenda, divna hrvatska nogometna priča, Dinamov kapetan! Igrač za veliki naklon, igrač koji je zaslužio lovorike zbog svojeg igračkog doprinosa i svega što je napravio. Ali, definitivno, nije zaslužio status osobe koja zbog jedne rečenice, benigne, i, što je najvažnije, točne, svakoga pretvara u - Sulejmanija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 22:42