Jakov Prkić/CROPIX
SAGA RUKAVINA

Šibenčani o navodnoj ponudi Maleša: 'To je notorna laž. Nikakva ponuda nije došla'

Piše: Davor TrutinObjavljeno: 05. travanj 2012. 16:01

Spor na relaciji Šibenik - Hajduk oko duga za transfer Ante Rukavine ušao je u novu fazu. Županijski sud u Zagrebu proglasio se nenadležnim za taj slučaj, i sve je prebačeno na Trgovački sud, koji bi trebao donijeti svoj pravorijek na splitsku žalbu. Podsjećamo, Splićani su osim prigovora Disciplinskoj komisiji HNS-a uputili i žalbu Županijskom sudu u Zagrebu nakon odluke Arbitražnog suda HNS-a. A taj sud je donio pravomoćnu presudu po kojoj je Hajduk dužan isplatiti Šibeniku iznos od 3,4 milijuna kuna, što s pripadajućim kamatama u konačnici iznosi 4,5 milijuna. Na Poljudu su od prvog dana osporavali taj dug za Rukavinin transfer iz Hajduka u Panathinaikos, a cijeli se slučaj rastezao poput sapunice pune dvije godine, do nedavne presude Arbitražnog suda.

- Dobili smo obavijest da se Županijski sud u Zagrebu proglasio nenadležnim u ovom sporu, i da dalje Hajduk navodno ide prema Trgovačkom sudu. Nas to ne uznemirava, očekujemo da Disciplinska komisija napravi svoj dio posla na sjednici sazvana za 11. travnja - pojasnio nam je direktor Šibenika Marko Karađole.

Na pitanje je li Šibenik sada ovom odbijenicom Županijskog suda bliži konačnom rješenju problema Karađole je rekao.

- Mi smo uvijek jednako udaljeni od rješenja. A presuda se zna, nju je donio Arbitražni sud HNS-a i ona je konačna.

Pitali smo i Šibenikovog direktora za komentar izjave Hajdukovog predsjednika Hrvoja Maleša, koji je rekao da Šibenik pretjeruje u traženju tog iznosa, i da je navodna Hajdukova ponuda na stolu šibenskog odvjetnika.

- Ma, to je notorna laž. Nikakva ponuda Hajduka nije došla. Nazvao me je naš odvjetnik iz Zagreba (Danijel Klobučar, op.a) i pitao je li se eventualno predsjednik Pauk u međuvremenu nešto dogovarao s Hajdukovim vodstvom, i naravno da od toga nema ništa - oštro je opovrgnuo Karađole sve poljudske spekulacije o navodnoj novoj ponudi Splićana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:19