ODLAZAK IZ METROPOLE

SHOPPING U ZAGREBU Dinamo pojačava Rijeku: Dolaze Tomečak i Pokrivač!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. lipanj 2013. 21:59

Da je društvo s Kantride ozbiljno u namjeri da ugrozi Dinamo pokazali su vraćanjem Anasa Sharbinija i potpisom Josipa Tadića.

U igračkoj križaljci ostala su prazna polja na poziciji desnog beka i stražnjeg veznog. Sve do danas. Naime, izgleda da su ih Mišković i Juričić popunili u metropoli...

U četvrtak su zgotovljeni svi detalji u pregovorima Rijeke i Dinama oko transfera Ivana Tomečaka, a to isto su Riječani dogovorili s Lokomotivom iz čijih redova pod stijene Kantride dolaze Mate Maleš i Ivan Boras. Navodno je u igri i Nikola Pokrivač koji ima ugovor s Dinamom, ali ta priča još uvijek nije gotova. S tim imenima bi prijelazni rok na Kantridi trebao biti završen, a Matjaž Kek dobio je u ruke ozbiljnu momčad koja puca na sam vrh HNL-a u sljedećoj sezoni.

Dvojac iz Lokomotive

S Kajzerice im dolazi dvojac koji je bio standardan kod Tome Ivkovića u najuspješnijoj sezoni Lokomotive u povijesti. Mate Maleš spominjan je nedavno i u kontekstu povratka u Dinamo , ali gužva na njegovoj poziciji usmjerila ga je prema Primorju. Društvo će mu činiti Ivan Boras, 22-godišnji desni bek koji je nogometno odrastao na Kajzerici, a u Rijeci će imati priliku potvrditi svoj potencijal.

I dok će Maleš te posebice Boras imati status prinova, Ivan Tomečak za Rijeku će biti pojačanje. U subotu će pred matičarem ozakoniti dugogodišnju vezu s djevojkom Anom, a već sljedeći tjedan trebao bi biti predstavljen na Kantridi. I tako će završiti jedno poglavlje priče koja potvrđuje kako je najteže uspjeti u svom gradu.

Neželjeno dijete

Unatoč povremenim bljeskovim poput onog u Bruxellesu kada je senzacionalnom asistencijom Slepički otvorio put Dinamu do pobjede nad Anderlechtom, ili u Madridu gdje je zabio Realu, Tomečak je uvijek imao status neželjenog djeteta u Maksimirskoj 128.

Nije pomoglo niti što je Kruni Jurčiću donio i naslov prvaka kada je u travnju 2009. godine režirao fantastičan preokret u Vinkovcima. Podsjetimo, Dinamo je u 71. minuti gubio 0-2 od Cibalije kada ga ja Jurčić stavio u igru. Tomečak mu se odužio s dva gola i asistencijom Sivonjiću.

- Na ovakvim utakmicama se dobivaju prvenstva i odgajaju šampioni - rekao je tada Jurčić.

No, na tome je i ostalo. Tomečak nikada nije dobio priliku da u kontinuitetu pokaže svoj potencijal. Ponešto je bila kriva politika kluba koji je forsirao Vrsaljka (iako je i Tomečak bio na širem popisu reprezentacije), a ponešto i on sam. Tomečak se nije htio nametati, nego je pustio stvari da idu svojim tokom vjerujući kako kvaliteta mora isplivati na površinu. Sada je shvatio da mu nema smisla trunuti na klupi, već je prihvatio priliku da na Kantridi oživi karijeru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 15:33