HNK Hajduk - NK Lokomotiva
 CROPIX
KONAČNI OBRAČUN

‘Savršen kraj nevjerojatne sezone? Mi ostajemo u ligi, a Hajduk ipak ide u Europu!‘

‘Kad se vratimo unazad, mjesec-dva, bili smo u kanalu, gotovi, otpisani...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. svibanj 2021. 09:02

Krševana Santinija, Lokomotivina vratara, uhvatili smo baš nakon izlaska iz teretane, pripreme za zadnje kolo uzbudljive sezone su u punom jeku.

- Već je stvarno iscrpljujuće, svaka utakmica je presudna, nije to lako izdržati. Toliko traje sezona i još nismo gotovi, opet nas čeka borba. Ha, dobro, zato svi volimo nogomet, zato je svima toliko zanimljiv, pogotovo onima koji ga gledaju izvana, nama iznutra je malo manje zanimljivo, ha-ha. Ništa, nema druge, navući ćemo šljemove, pa opet u rov - raspoložen je Lokomotivin vratar najavljujući “konačni obračun”.

Bili smo u kanalu...

Lokomotiva gostuje na Poljudu, u toj grčevitoj borbi za ostanak mogla bi se izvući i s porazom i bodom, dakako, i pobjedom. Ovisno i o ostalim rezultatima.

Međutim, za razliku od konkurenata Varaždina i Istre, koji gostuju u Koprivnici, odnosno, Osijeku, Lokomotivin suparnik Hajduk još se bori za nešto, za Europu.

- Ako mene pitate za savršen kraj ove nevjerojatne sezone, onda bih volio mi ostanemo u ligi, a Hajduk se plasira u Europu. Znate kakvi smo mi ispod Svetog Roka kad je Hajduk u pitanju, to bi bio najbolji rasplet. Ali, naravno, prije svega želimo mi spasiti sebe.

Tko bi rekao da će Lokomotiva praktično do zadnjeg trena živjeti u egzistencijalnoj neizvjesnosti?

- Opet, kad se vratimo unazad, mjesec-dva, bili smo u kanalu, gotovi, otpisani. Tada bismo potpisali ovu situaciju da se sami borimo za sebe, da budemo ovako blizu ostanku. Iz tog kuta ovo je idealna situacija, vjerujemo svi da će na kraju dobro i završiti.

image
Krševan Santini
CROPIX

Nema opušteno

Ipak, koliko na sve može utjecati činjenica da Osijeku i Slavenu Belupu nisu potrebni bodovi, a da se Istra 1961 i Varaždin bore za život. Eto, Osječani će protiv Puljana biti jako oslabljeni, igrači su glavama već na odmoru, pa ispada da bi Lokomotiva u Splitu mogla imati najteži posao.

- Gledajte, ja sam tip koji uvijek daje maksimum, u svakoj utakmici, bez obzira koliko i kome pobjeda bila bitna. I ne mogu shvatiti da netko može prikočiti, igrati s pola snage, opušteno. Pa, ja i moj brat igrali smo jedan protiv drugoga, nema šanse da popustimo, da uđemo opušteno. Ma, da nam egzistencija ovisi o tome, definitivno nema šanse! Zato ne mogu vjerovati da bilo tko može igrati ispod maksimuma protiv nekog drugog i uopće o tome ne razmišljam. U konačnici, svakome na njegovu savjest, ja znam da nikad ne bih mogao iznevjeriti nogomet i sport, krojiti nečiju tuđu sudbinu svojim nezalaganjem.

Kad smo već kod brata Ivana, neće ni njega biti protiv Istre, ima kartone, neće moći pomoći?

- Znam da ima kartone, zato ne pričam s njim više, ha-ha. Mogao je dobiti karton prije utakmice protiv nas, a ne sad! Što je tu je, mi idemo u Split po ostanak u ligi, nadam se da ćemo u subotu napokon odahnuti.
Iako, opet nedostaje igrača, Cokaj i Lešković su dobili treće kartone.

- Nevjerojatno je koliko problema imamo čitave sezone, a pogotovo sad pred kraj. Krpamo se kao kad u bolnici nema zavoja, kemijamo, baš jedva čekam da završi ova sezona. A onda sljedeće godine, siguran sam, Lokomotiva će biti bolja, ne smije se ovakvo što više dogoditi.

Pozitivan kraj

Jedna od Lokomotivinih pobjeda ovog proljeća bila je baš na Poljud (0:1). Dakle, pobjeda u Splitu ne bi bila senzacija?

- Uspjeli smo tamo pobijediti, bilo je tada trener Tramezzani tek došao. Hajduk u zadnje vrijeme igra bolje, došlo mu je još nekoliko igrača, trener je posložio momčad, bore se za Europu. Bit će teško, no, ponavljam, vjerujem u naš pozitivan kraj i da će svi do kraja dati sve od sebe, da će rasplet ići nama u prilog - podvukao je na kraju Krševan Santini.

Atanasov i Jakoliš u vatru protiv Lokomotive?

Marco Fossati i Darko Todorović su na Šubićevcu sami sebe eliminirali iz konkurencije za utakmicu s Lokomotivom, dobili su treći žuti karton. Tko će ih zamijeniti?

Za talijanskog veznjaka se kao rješenje nameće Jani Atanasov, no Makedonac je posljednjih pet utakmica prosjedio na klupi, prije toga je dvaput ulazio, a starter je bio prije mjesec dana u porazu od Osijeka (0:1).

Što se desnog beka tiče, Paolo Tramezzani može birati između Marina Jakoliša, Jaira ili Vicka Ševelja. Jakoliš je jesenas najčešće igrao na toj poziciji, Jairo je bio eksperiment nedavno protiv Dinama, a Ševelj je obrambeni univerzalac. (db)



ZADNJA GOSTOVANJA LOKOSA

24. kolo
S. Belupo - Lokomotiva 0:0

26. kolo
Osijek - Lokomotiva 2:0

29. kolo
Rijeka - Lokomotiva 3:0

31. kolo
Gorica - Lokomotiva 4:2

34. kolo
Istra 1961 - Lokomotiva1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. srpanj 2024 20:47