Trener Slaven Belupa Ivan Radeljić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRIPREME U KOPRIVNICI

‘Neki dečki su me stvarno ugodno iznenadili. Baš se vidi da žele, da hoće, da su radili na sebi u stanci‘

Trener Ivan Radeljić zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. srpanj 2024. 13:12

Igrači Slavena Belupa marljivo se pripremaju za novu sezonu. Uvodni dio priprema obavljaju u Koprivnici, a 13. srpnja odlaze u Austriju.

- Teške su pripreme, momci ih izdržavaju dobro, ali jednostavno tako mora biti. Najdraže mi je što dosad nije bilo nikakvih ozljeda, tek par udaraca i nekih sitnih problema, ali sve je to normalno. Ostalo sve ide svojim tijekom, radimo dva puta na dan i čekamo utakmicu s Kecskemetom u subotu – rekao je trener Ivan Radeljić.

Prijateljski ogled s mađarskim prvoligašem igrat će se u subotu u 11 sati u Cvetkovcu.

- Baš me zanima ta utakmica. Bit će malo ozbiljniji protivnik, a igrači će dobiti po poluvrijeme. Nakon toga ćemo u Austriji malo povećati minutažu dečkima za koje mislimo da bi trebali biti nositelji igre.

image

Trener Slaven Belupa Ivan Radeljić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kadar je još daleko od definiranog, a momčad je ovih dana napustio i ponajbolji igrač Ivan Lepinjica.

- On je stigao iz Rijeke kako bi oživio svoju karijeru i pokazao se kao pravi igrač, pravi dečko. Mislim da je to putokaz i za druge igrače, kako to mi u klubu radimo. Otišao je dalje, dobro će zaraditi, napravit će možda još i nešto više od svoje karijere. Mi smo taj transfer mogli zaustaviti, ali ga nismo htjeli kočiti, jednostavno je Ivan htio otići stepenicu više, što je i zaslužio. Na njegovoj poziciji tražit ćemo neko drugo rješenje, neki drugi igrači će dobiti priliku, a na njima je da se nametnu. Daj bože da naprave put kao i Lepinjica – ističe Slavenov trener.

Kako napreduje potraga za novim igračima?

- Puno je igrača koji se ‘vrte‘, no u dogovoru s upravom odlučili smo čekati baš prava rješenja. To baš moraju biti prava pojačanja na tih par pozicija koje nam trebaju. Prije svega u špici, tu smo samo na Štrkalju, možda jedan krilni napadač i jedan vezni ako bude, ali to moraju biti puno bolji igrači od ovih koje sad imamo. Govorio sam to i prije, ne želim mladima zatvarati šansu, gužvati kadar i ući u nervozu. Ima tu dobrih igrača, imamo kostur ekipe, i trebamo samo taj šlag na tortu. A to će doći, ne treba žuriti. I Lepinjica nam je prošle sezone došao nakon par odigranih kola. Uvijek se nešto otvori, a na igračima je da se pokažu i dokažu te pokušaju nametnuti za početni sastav.

Je li se dosad netko posebno istaknuo?

- Ne mogu reći da netko loše radi, svi odrađuju svoje, ali neki dečki su me stvarno ugodno iznenadili. Baš se vidi da žele, da hoće, da su radili na sebi u stanci i to je super, to je baš dobar pokazatelj. A to su neki igrači za koje se nisam nadao da bi mogli tako. O imenima neću da mi ne polete, no mogu reći da se radi o mlađim igračima koji su me baš zaintrigirali.

Postavljanje novog travnjaka je završeno, ali zasad ga igrači još ne koriste.

- Teren baš izgleda top, čuvamo ga, sve odrađujemo na pomoćnom terenu i sve imamo kako treba. Najbitnije je da nije previše vruće i da se može normalno raditi – zaključio je Radeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. srpanj 2024 13:12