Drago Sopta
IZVRŠNI ODBOR HNS-A

Savez ukinuo Udrugu Prve HNL, Davor Šuker za rođendan darivao Mamića

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. srpanj 2014. 19:34

Danas je održan sastanak Izvršnog odbora HNS-a. Naravno da je top tema bila nastup Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Brazilu . Pojavio se i izbornik Niko Kovač koji se pozdravio s čelnim ljudima i IO-u predao izvješće u pisanom obliku.

- Izvršni odbor je zaključio da ne može biti u potpunosti zadovoljan - kazao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Međutim, bez obzira na taj stav, izvješće Nike Kovača o nastupu reprezentacije na Mundialu je usvojeno.

- Dogodilo se na Svjetskom prvenstvu mnogo dobrih stvari, ali je ostao taj žal za boljim rezultatom. Naravno, svi u Izvršnom odboru svjesni su da je do tog rezultata došlo spletom različitih okolnosti. Treba se gledati naprijed, stvoreno je jezgro mladih igrača koji se mogu dokazati u predstojećim kvalifikacijama. Mirno i pametno treba krenuti dalje jer kvalifikacije su sjajan izazov, s obzirom da dvije nacionalne vrste idu izravno, to je velika prilika da se ponovno kvalificiramo za veliko natjecanje - pričao nam je Vrbanović.

Dakle, izbornik Niko Kovač je, bez obzira što najviše tijelo nije "u potpunosti zadovoljno", dobio podršku?

- Podrška Niki Kovaču nije bila tema razgovora. Izvještaj je prihvaćen, a upućen je Stručnoj komisiji na utvrđivanje dodatnih stavova. Općenito je nastup reprezentacije i svi događaji koji su se zbili u Brazilu ocijenjeni pozitivno. Nije bilo velikih kritičkih tonova. Naravno nitko nije ni hvalio mundialsku priču, ali nije bilo niti negative - zaključio je tu temu temu Vrbanović.

Ima toga još zanimljivog. Izvršni odbor je utvrdio kako je pet nogometnih klubova Prve HNL (Dinamo, Lokomotiva, Istra 1961, Osijek i Rijeka) donijelo odluku da ne sudjeluje u radu Udruge Prve HNL i da uslijed nepostojanja Statutom utvrđenog kvoruma Udruga ne može donositi odluke i djelovati. Zbog nemogućnosti Udruge da donosi bilo kakve odluke, uključujući i one iz vođenja natjecanja Prve HNL, Hrvatski nogometni savez od ove sezone 2014/15. vraća i preuzima neposredno vođenje natjecanja te ujedno preuzima i sve obveze koje je Udruga imala u natjecanju Prve HNL.

Imenovano je vodstvo natjecanja Prve HNL: Josip Brezni (povjerenik natjecanja), Krešimir Vlajčević (disciplinski sudac), Ivan Peraić (povjerenik za suđenje), Ante Kulušić (povjerenik za određivanje kontrolora suđenja) te Zoran Cvrk (povjerenik za sigurnost).

Vrbanović je na kraju još nešto posebno želio naglasiti:

- Ne bih volio da nezapaženo prođe odluka koja zaslužuje veću pozornost. Zorislav Srebrić postao je viši savjetnik predsjednika Davora Šukera, ali i kompletnog HNS-a. Bavit će se sličnim ili istim poslovima kao do sada u koordinaciji s uredom predsjednika. Izvršni odbor podcrtava da to nije nikakva degradacija. Romeo Jozak koji je već imenovan, sada u punoj ovlasti preuzima svoju funkciju direktora reprezentacije. Izražena je velika zahvalnost Zorislavu Srebriću zbog uspjeha koje je imao kao glavni tajnik i direktor svih reprezentacija, a koji će i dalje na najbolji mogući način služiti HNS-u - zaključio je Vrbanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 23:29