Damir Krajac / CROPIX
OČI UPRTE U ŠKOTSKU

SAN O PROLJEĆU U EUROPI Dobiti Astru i nadati se da Red Bull neće izgubiti

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. studeni 2014. 17:49

Dinamo nema alternative u Rumunjskoj. Samo tri boda protiv Astre ostavljaju ‘modre’ u utrci za europsko proljeće. Naravno, oni će biti bezvrijedni ako Red Bull Salzburg slučajno posrne na Celtic Parku u Glasgowu, a nije baš da Austrijanci nemaju motiva.

Povlastice za lidera

Prolaz su osigurali još u Maksimiru, ali ne i prvo mjesto u skupini koje nudi cijelu paletu povlastica u nokaut fazi Europske lige.

Red Bull bi kao lider skupine izbjegao sve ostale prvake skupina u nastavku natjecanja na proljeće, a važnija od toga jest činjenica kako ne bi mogao igrati niti s ‘otpadnicima’ iz Lige prvaka. U zaključku, pobjeda Red Bulla u Glasgowu se nameće kao imperativ. A možda bi bilo i najpoštenije da Dinamo i Celtic međusobno odluče o drugom mjestu u posljednjem kolu u Maksimiru. Kakav bi to bio kraj turbulentne Dinamove jeseni...

Šimunić u mirovini

Čini se da je sveopći kaos koji je izazvao Hajduk svojom odlukom da ne istrči na derbi samo išao u prilog Zoranu Mamiću u pripremi utakmice s Astrom. Iako je ‘generalka’ propala i tih više od dva tjedna bez natjecateljske utakmice mora ostaviti traga, igrači su ipak bili lišeni fizičkog napora. Prijekopotreban odmor zasigurno je najbolje legao Soudaniju kojeg nije bilo na treninzima zbog akcije reprezentacije, a upravo je Alžirac bio okidač dobre atmosfere u Maksimiru pred polazak u Rumunjsku.

Naime, Soudani je u utorak proslavio 27. rođendan što je iskoristio da počasti svlačionicu. Mala proslava dogodila se uoči poslijepodnevnog treninga na kojem je Zoran Mamić tražio posljednje odgovore oko sastava kojeg će poslati na noge Astri. Primjerice, hoće li na put Josip Šimunić. Službeno, Joe i dalje ima problema s koljenom. Neslužbeno, kapetan je mislima već u mirovini i na njega se više ne računa u ozbiljnim utakmicama.

Zimski transferi

Tako će tandem centralnih braniča ispred vratara Eduarda činiti Jozo Šimunović i Jeremy Taravel dok bi ispred njih trebao ordinirati Ognjen Vukojević. Internacionalac koji je u finišu prijelaznog roka doveden u Maksimir kao prevaga i koji bi svojim iskustvom i kvalitetom trebao pomoći Dinamu, do sada nije dobio adekvatnu minutažu. Tako će protiv Astre Vukojević dobiti idealnu priliku da se nametne Zoranu Mamiću za završnicu prvenstva, ali i da se potvrdi kao alternativa Arijanu Ademiju za sljedeću sezonu. Naime, reprezentativac Makedonije se uz Marcela Brozovića najviše spominje kao kandidat za zimski transfer.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:30