Drago Sopta / Cropix
NE ŽELE RISKIRATI

Sammir neće biti pozvan za Tursku! Fifa je odgovornost za slučaj prebacila na HNS

Komisija za status igrača Fife vrući krumpir zvani Sammir prebacila je na HNS. U Savezu ne žele riskirati da se Turci žale, a zna se što bi se poslije dogodilo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. listopad 2011. 11:50

Komisija za status igrača Fife vrući krumpir zvani Sammir prebacila je na HNS. Rusanova na vlastitu odgovornost mora odlučiti može li Brazilac s hrvatskom putovnicom igrati protiv Turske. O čemu se radi? Sve nam je objasnio pravni stručnjak, direktor Dinama Damir Vrbanović:

- Hrvatski nogometni savez napravio je sve profesionalno, obratio se Fifi i tražio objašnjenje o mogućnosti Sammirova nastupa za hrvatsku reprezentaciju . Iz Fife je pak stigla informacija da o tome ne mogu odlučiti oni, već da je ta odluka na nacionalnom savezu. Naime, postoji pravna dvojba - računa li se Sammiru neprekidni boravak u Hrvatskoj od 1. 1. 2007. godine, kad je prijavljen, ili od studenoga 2006. godine kad se pojavio u Hrvatskoj.

HNS teoretski može odlučiti, ali ukoliko Slaven Bilić pozove Sammira, i ovaj nastupi u utakmici s Turcima, Turci se mogu žaliti, i mi ne znamo što bi se dogodilo kada svi Brazilčevi papiri ne bi bili u redu. Pitanje je jasno - znači li pečat u Sammirovoj putovnici, kad je dolazio u Hrvatsku, i to da je on od tada neprekidno u našoj zemlji? Stvar je tu zapravo vrlo jasna, Rusanova sigurno neće riskirati, pa otpada mogućnost da Sammir u slučaju Bilićevog poziva bude priključen reprezentaciji.

- HNS je uistinu pokušao sve korektno, maksimalno profesionalno je obavio posao, ali situacija je jednostavno takva, Fifa je poslala tumačenje i u ovom trenutku tu se više ništa ne može - zaključio je Damir Vrbanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:25