Drago Sopta/CROPIX
KLJUČNI DINAMOV DVOJAC

Sammir i Ademi spremni za Rijeku: 'Naslov prvaka nećemo dovesti u pitanje!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. veljača 2013. 16:56

Arijan Ademi i Sammir, ključni Dinamov dvojac u veznome redu. Igrači od kojih se i u nedjelju očekuje veliki doprinos. Od Sammira, naravno, da bude glavni kreativac, čovjek koji će probuditi momčad i donijeti loptu pred gol, možda i zabiti. Nema više Badelja i Kovačića, oko njega sve su mahom mladići, koji tek trebaju dokazati da mogu odigrati naslovne uloge. U Osijeku je Sammir također zakazao, u nedjelju, jednostavno, ne smije.

- Moramo biti bolji, to nije upitno. Iako, mi smo i u Osijeku dominirali, samo nam je bilo jako teško igrati. Teren, problem je bio u terenu, bio je loš, nismo mogli uspostaviti svoju igru. Uz sve to oni su dvaput zapucali na gol i zabili nam dva gola - govori Sammir, koji u nedjelju ima novi izazov.

Dolazi vrlo motivirana i kvalitetna Rijeka, koje se neki u Maksimiru čak i pribojavaju. Barem je tako rekao kapetan Joe Šimunić.

- Ne znam na koga je mislio, možda je takav njegov dojam. Ja se sigurno nikoga ne bojim, vjerujem da niti kod suigrača nema straha. Cijeli je i jedini naš problem bio teren. Kad tereni budu bolji i mi ćemo bolje igrati. Ništa više.

Međutim, teško je očekivati da će teren u nedjelju biti bogznakakav, možda tek nešto bolji od osječkoga. Znači, opet nas čeka Dinamova muka?

- Ne bih rekao, ipak. Sigurno ćemo biti bolji nego u Osijeku, bez obzira i na travnjak. Ma, igrat ćemo bolje, nema razloga za brigu.

Znači, može se i bez Kovačića? Stalno se potencira priča da je odlaskom Kovačića Dinamo izgubio kreativnost i tečnost, uostalom, na toj tezi inzistira i trener Jurčić. Puno je toga, što se kreacije tiče, palo baš na Sammirova leđa.

- Nedostaje Kova, nije sporno. No, ne treba se na to vraćati, ima nas dovoljno da i bez njega, nadomjestiti ćemo ga. Što se mene tiče, osjećam se odlično. Propustio sam tek tri-četiri dana priprema, odradio sam ostatak, dakle, spreman sam. Ponavljam još jednom, samo da su bolji tereni, mi bismo svi igrali bolje.

Po svemu što priča Sammir zaključujemo da u Dinamu nitko ne pomišlja da bi naslov prvaka mogao doći u pitanje, da je sve 'pod normalno’.

- Sve ovisi samo o nama. Najbolji smo, i ako budemo pravi, a u to ne sumnjam, uzet ćemo naslov prvaka bez problema!

Za razliku od njega Arijan Ademi bit će zadužen većinom za obrambene zadatke. Iako, i on zna zabiti, pokazao je to u Osijeku.

- Rijetko zabijam pa mi je ovaj gol jako drag. Šteta što mi je doživljaj pokvario taj poraz - kaže Ademi.

On također nije među onima koji dugo tuguju. Osijek je već 'rijeka ispod mosta’.

- Meni naše izdanje u Osijeku i nije bilo tako loše, nedostajali su jedino golovi. Nije bio najbolji trenutak za poraz, ali sigurno nas neće potresti, Rijeka je drugačija utakmica. Odlična su momčad, ipak, mi smo bolji, to ćemo i pokazati. Samo, moramo dobru igru okruniti i golovima, za razliku od utakmice u Osijeku.

Na drugoj će strani biti i prijatelj Mehmed Alispahić, kojega će vjerojatno najčešće i susretati na travnjaku.

- Ha, ha, Meša se neće naigrati. Dobar je igrač, ali zaustavit ćemo ga.

Možda je u igri i neka oklada?

- Ne, ništa, neće niti biti. Nismo se čuli zadnjih dana, poželio sam mu sreću kad je otišao u Rijeku, ali prije utakmice nećemo pričati. Niti ćemo na travnjaku biti prijatelji. Neka se čuva, haha.

Bit će 'veselo’ u veznome redu, mnoge bi bitke tamo mogle odlučiti konačnog pobjednika. Ademi i Sammir su uvjereni da dvojba ne postoji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 17:47