Split, 271008.Stadion Poljud u Splitu.Goran Vucevic, sada vec bivsi trener Hajduka, tijekom konferencije za novinare u Plavom salonu.Foto: Jakov Prkic / Cropix
 Jakov Prkic / CROPIX
'BIJELI' IMAJU TRENERA

Sada je i službeno: Goran Vučević ostaje na klupi Hajduka!

Sve je izvjesnije da Goran Vučević (39) neće biti rješenje samo do zimske stanke nego na dulje vrijeme, na godinu i pol
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 16. studeni 2010. 13:15

SPLIT - Od smjene Stanka Poklepovića prošlo je gotovo 20 dana, a pratili su ih neizvjesnost i brojne spekulacije o tome tko će biti novi trener Hajduka. No konačno je i toj priči došao kraj: u ponedjeljak su se sastali predsjednik kluba Joško Svaguša i “privremeni trener” Goran Vučević te su dogovorili nastavak suradnje.

Povratak nije moguć

- Gorane, ti si nam prvi izbor! Ostani! - rekao je Svaguša Vučeviću. U razgovoru otvorenih karata Svaguša je Vučeviću izrazio punu podršku i želju svih u klubu da upravo on nastavi započeti posao na klupi prve momčadi.

Vučević nije mogao nego pristati na ponudu Svaguše. Nakon svega što se događalo u zadnje vrijeme, Vučević je svjestan da povratak na staro nije moguć. Iako su njegove ambicije dosad bile vezane uz omladinsku školu.

- Napravit ću sve što klub od mene traži, a moj jedini uvjet je da omladinska škola nastaviti raditi po mojem programu i s ljudima koji sam izabrao. To mi je jako važno jer smo počeli određene procese koje bi trebalo nastaviti - rekao je Vučević.

Traži se nasljednik

Službena potvrda Vučevićeva ostanka na poziciji prvog trenera objavljena je jutros na službenoj stranici Hajduka.

Izvjesno je da Vučević neće biti rješenje samo do zimske pauze, nego na dulje vrijeme, na godinu i pol dana. Novi dugoročni ugovor Vučević bi trebao potpisati u zimskoj pauzi kad će imati vremena kompletirati stručni stožer.

Dobio dva kluba iz Zagreba

Vučević je preuzeo Hajduk od Poklepovića nakon serije od tri poraza, a sva tri su se dogodila u različitim natjecanjima. Šok-terapiju počeo je Joško Španjić koji je bio trener samo za jednu utakmice te je pobijedio Hrvatski dragovoljac (2-1). Vučević je nastavio niz, pobijedio je na Poljudu Zagreb (4-1), te Lokomotivu (1-0) na Maksimiru.

Kopiranje Barcine La Masije

Vučević je već bio trener Hajduka 2008., ali se nije dugo zadržao. Odstupio je već nakon 12. kola. Posvetio se Omladinskoj školi. Angažirao je i stručnjake izvan nogometa poput Joška Vlašića. Kao model mu je poslužila omladinska škola Barcelone koju želi preslikati na Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 08:25