Ante Čizmić / Cropix
HRABRO POGINULI

Ruski bogataši prejaki za splitsku 'dicu', ali Hajduk je još uvijek na diobi drugog mjesta!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2010. 18:16

U utakmici 3. kola Europske lige Zenit je ipak bio prekrupan zalogaj za Hajduk, Splićani na koncu mogu biti i zadovoljni što se s gostovanja u Rusiji vraćaju s minus 2.

Ipak, prva prilika na utakmici pripala je Bijelima. Vukušić se dokopao lopte na desnoj strani kaznenog prostora Zenita, odlučio se na udarac sa 13 metara iskosa, no, nije uspio pogoditi okvir vrata.

U prvih dvadesetak minuta Rusi su imali terensku inicijativu, ali bez izrazitih šansi. Strinić je u 20. minuti također oprobao udarac iz daleka, ali je i taj pokušaj završio izvan okvira gola Ževnova.

Zenit je u 24. minuti izveo brzu akciju po desnoj strani, Buharov je ubacio, a Fajzulin pucao glavom preko gola. No, zato je samo minutu kasnije Buharov bolje naciljao i pogodio za vodstvo domaćih.

1:0 - Buharov

Denisov je visokom loptom prebacio cijelu obranu Hajduka, Buharov je pobjegao Buljatu i fino glavom prebacio Subašića.

U 30. minuti na polovici Rusa kombinirali su Ibričić i Vukušić. Situacija uopće nije bila loša, Ibričić je pokušao plasirati loptu, no od svega samo korner. Hajduk se nakon pogotka malo okuražio, a prvi udarac u okvir gola Ževnova uputio je Vukušić nakon ubačaja Strinića u 33. minuti. Ipak, ruski vratar nije se dao iznenaditi.

Zenit je u potpunosti kontrolirao igru u prvih 45 minuta, djelovalo je kao da igra koliko mu je potrebno, dok Hajduk nikako nije uspijevao pronaći pukotinu u obrani domaćih. Iako se mora priznati da su se Bijeli strašno trudili i borili.

Već na odmoru Poklepović je na klupi ostavio neraspoloženog Anasa Sharbinija, a ubacio napadača Duju Čopa. Nakon početnog pritiska Zenita Hajduk je opet pokušao preko Vukušića nakon dobre kombinacije Ibričića i Ljubičića. A u 49. minuti nova “mrtva šansa” za Ruse. Danny i Buharov duplim pasom izbacili su cijelu obranu Bijelih, Buharov je krenuo sam prema Subašiću i odlučio se za udarac s ruba kaznenog prostora. Srećom, nije bio precizan.

Bijeli su u nastavku krenuli mnogo otvorenije i pokušavali se nadigravati s ruskim velikanom, koji se i bez nekoliko prvotimaca pokazao kao izvanredna momčad. I u 68. minuti nakon nove dobre akcije i nove slabe reakcije obrane Hajduka poveli su 2:0.

2:0 - Danny

Denisov je poslao dugu loptu na lijevu stranu, gdje ju je jedva stigao Luković. Ipak, uspio ju je ubaciti, točno na nogu Dannyja, kojeg je samog ostavio Buljat, a njemu nije bilo teško pogoditi iz blizine.

U 81. minuti Hajduk samim čudom nije primio i treći pogodak. Prvo je Buharov zatresao vratnicu, pa je na loptu natrčao Semak i mogao je ubaciti s jednog metra u praznu mrežu, ali je zakomplicirao pa je obrana Hajduka izbila. Ali samo na lijevi stranu do Lukovića, čiji udarac također obrana Bijelih zaustavlja. U sudačkoj nadoknadi Zenit je mogao i treći put zatresti mrežu Bijelih, ali Ionov je uzdrmao vratnicu. Od 91. do 94. minute Bijeli su imali čak tri šanse za smanjiti rezultat, ali vratar Ževnov je spašavao nakon udaraca Ljubičića, Ibričića i Vukušića.

Utakmica je počela

Zenit: Ževnov, Luković, Lombaerts, Križanac, Anjukov - Fajzulin, Denisov - Lazović, Bistrov, Danny - Bukharov; Trener: Luciano Spalletti

Hajduk: Subašić - Strinić, J. Buljat, Maloča, Oremuš - An. Sharbini, M.Ljubičić, Brkljača, Bulku - Ibričić - Vukušić; Trener: Stanko Poklepović

Sudac: Libor Kovarik

Pomoćnici: Patrik Filipek, Krystof Mencl

Anderlech razbio AEK!

Nakon tri poraza zaredom u svim natjecanjima do pobjede su došli i nogometaši Anderlechta. Nisu imali niti problema za ostvarenje premijernog uspjeha u Europa ligi, svladali su grčki AEK s 3-0. Boussoufa je u 31. minuti prvi prevario argentinskog vratara Saju, a u smiraju ogleda su Lukaku i Juhasz postavili konačnih 3-0. U idućem kolu, 4. studenoga, Hajduk igra u Splitu protiv Zenita, dok će u Ateni igrati AEK i Anderlecht.

Europa liga, skupina G:

Zenit - Hajduk 2-0 (Buharov 24, Danny 68)

Anderlecht - AEK 3-0 (Boussoufa 31, Lukaku 72, Juhasz 75)

Redoslijed: 1. Zenit 9, 2. Anderlecht 3, 3. AEK 3, 4. Hajduk 3.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 03:18