Tea Cimaš / Cropix
DRAMA ELVISA SCORIJE

Pripremio momčad Kavale, rezervirao hotel za gostovanje, a onda...u 4. ligu!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 24. rujan 2011. 00:41

Svašta se čovjeku dogodi kad se zaposli u stranoj zemlji, ali priča hrvatskog trenera Elvisa Scorije više je u domeni 'science-fictiona’ nego stvarnosti. Kada se prošlog ljeta rastao s Kantridom, koja nije mogla (ili htjela) pratiti njegovu viziju, 40-godišnji trener dobio je poziv iz grčke Kavale. Ugovor je potpisao svjestan kako i prije prvog kola posao počinje s osam bodova minusa zbog navodnog namještanja utakmica iz prošle sezone, pa se iz Grčke prvi put javio s gromoglasnim, mazohističkim smijehom (“Valjda i ja jednom moram ispast’ iz lige”!).

Dogodilo mu se godinu dana prije nego što je mislio. Prije početka sezone, nakon samo 40 dana u Kavali, bez da je vodio ijednu službenu utakmicu. S time da Kavala nije ispala nego je izbačena, ali ne u Drugu nego - nego u Četvrtu ligu. Raspad nogometnog sustava u kolijevci civilizacije. Evo priče iz prve ruke.

- Potpisao sam za prvoligaša, klub koji je prošle sezone bio odmah iza najvećih, Olympiacosa, Panathianikosa, AEK-a, PAOK-a i Arisa - počinje Scoria.

- Znao sam da startamo s velikim bodovnim minusom i čuo priče kako su moguće još žešće sankcije, ali ovo... Već smo rezervirali hotel za gostovanje kod Olympiacosa, pripremao sam momčad za užitak igranja i moguću senzaciju kod prvaka, za spektakl pred 30.000 ljudi i onda te, tri dana prije prvog kola, izbace u Četvrtu ligu. Ne Drugu. Četvrtu?! I Kavalu i Olympiakos iz Volosa. Toga nigdje nema, to se još nikad nikome nije dogodilo. Gdje je završio Juventus 2006? U Serie B. Lazio, Fiorentina? Isto. Druga liga. U Grčkoj te 'šibnu’ u Četvrtu, a to je uništavanje kluba.

Otišao u Kavalu na prvi inozemni trenerski angažman pun motiva, a u Pulu se vratio...

- Lagano žalostan. Šteta. Odlična je to liga, s pet stvarno jakih momčadi. Teško je hrvatskom treneru naći posao u inozemstvu pa mi je žao što je ovako završilo. Nisam ni dobio priliku dokazati im koliko vrijedim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:30