Zagreb, 241009.Zagrebov stadion u Kranjcevicevoj ulici. T Com 1. HNL, nogometna utakmica izmedju Craoatia Sesvete i Varteksa. Na slici: trener Croatia Sesveta Nenad Gracan.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX
NASLJEDNIK KOVAČA

Riječani šire utjecaj u HNS-u: Nenad Gračan novi izbornik mlade reprezentacije

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. listopad 2013. 11:34

Iako se Miroslav Žitnjak sam kandidirao, novi izbornik mlade reprezentacije definitivno bit će Nenad Gračan. To je dogovoreno u HNS-u, premda odluka još nije službena, čeka se da se izjasne članovi Izvršnog odbora putem maila ili usmeno.

Nenad Gračan je iskusan stručnjak, njegov angažman povećava utjecaj Riječana, koji sada, osim dvojce dopredsjednika Saveza Damir Miškovića i Miroslava Uljana, dobivaju i šefa mlade vrste. No, Gračan je bio igrač i trener Hajduka, vodio je i Dinamo i Osijek, on objedinjuje sve najvažnije nogometne centre u Hrvata.

Točno jučer, 23. listopada, napunio je 50 godina. Posljednji posao bio mu je u Rijeci, koju je napustio u studenome 2010. godine. Osam toga radio je u Istri i Sesvetama, te slovenskima Kopru i Lendavi.

Niko Kovač ostavio je mladu vrstu na prvom mjestu ljestvice, sa 12 bodova u četiri utakmice, no posao do Eura još je velik i zahtjevan. Što će Gračan napraviti, teško je reći, nikad nije radio u reprezentaciji, tek treba upoznati većinu nogometaša, a može se očekivati da će Niko Kovač biti jednako kooperativan kao Igor Štimac prema njemu te da će mu prepustiti nogometaše koji su u krugu A-vrste kad god to bude mogao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:37