Marko Todorov / CROPIX
NOVI IZBORNIK MLADIH

Gračan na predstavljanju: 'Kovač mi je ostavio komotnu situaciju, Livaju neću zvati'

Piše: HinaObjavljeno: 31. listopad 2013. 18:08

Nakon što je Niko Kovač preselio u 'A' reprezentaciju, njegovo mjesto na klupi hrvatske U-21 reprezentacije preuzeo je Nenad Gračan koji će premijeru na novom poslu imati 14. studenog protiv Švicarske, a četiri dana kasnije slijedi i ogled protiv Latvije. Obje utakmice igrat će se u Puli na stadionu Aldo Drosina, a hrvatska vrsta ih dočekuje kao lider skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015.

- Velika je čast, ali i odgovornost voditi hrvatsku U-21 reprezentaciju. Niko Kovač je ostvario sjajan posao, u četiri susreta reprezentacija je upisala četiri pobjede. Kovač je mladu reprezentaciju ostavio u komotnoj poziciji, a mi sada moramo nastaviti u istom tonu, istaknuo je Gračan danas na konferenciji za novinare.

Novi U-21 izbornik objavio je popis kandidata za obje utakmice na kojem i dalje nema napadača Atalante Marka Livaje koji je ispao iz reprezentacije zbog nediscipline.

- Znam da će vaše prvo pitanje biti vezano uz Livaju. No, ja se držim odluke Nike Kovača. Ne bi otvarao to pitanje. Trebalo bi prvo obaviti razgovore i vidjeti, naglasio je Gračan.

Hrvatsku u prvom dvoboju očekuje Švicarka, koju su mladi hrvatski nogometaši u prvom susretu u Luganu pobijedili 2-0, ali sada će Švicarci će biti osnaženi četvoricom igrača iz A selekcije.

- Neće nam biti lako, radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi. Očekuju nas teške utakmice i nadam se kako će nas publika podržati", dodao je Gračan.

Novi U-21 izbornik je otkrio kako je razgovarao s Nikom Kovačom i njegovim suradnicima.

- Dosta smo pričali, tako da sam upoznat s situacijom. Niko je u mladu reprezentaciju unio red i disciplinu. Sada djeluju kao momčad i to ne samo na utakmicama već i na pripremama i treninzima, poručio je Gračan.

Nakon četiri kola Hrvatska vodi na ljestvici sa 12 bodova, Švicarska ima šest bodova iz tri susreta, treća je Ukrajina sa tri boda iz dvije utakmice, tri boda ima i Latvija iz tri susreta, a na začelju je Lihtenštajn sa četiri poraza.

Na popisu Nenada Gračana su:

VRATARI: Matej Delač (Vojvodina), Oliver Zelenika (Dinamo), Simon Sluga (Pomorac)

BRANIČI: Mato Miloš (Siena), Toni Gorupec (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Niko Datković (Rijeka), Igor Bubnjić (Udinese), Tin Jedvaj (Roma)

VEZNJACI: Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Ivan Močinić (Rijeka), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Mario Šitum (Lokomotiva), Petar Mišić (Lokomotiva), Marko Pjaca (Lokomotiva)

NAPADAČI: Antonini Čulina (Spezia), Mislav Oršić (Spezia), Stipe Perica (NAC Breda), Marko Pajač (Lokomotiva)

Pretpozivi: Dino Mikanović (Hajduk), Matej Mitrović (Rijeka), Dario Čanađija (Slaven Belupo), Luka Begonja (Zadar), Bruno Petković (Catania), Nino Galović (Split), Frano Mlinar (Udinese)

Linker
21. rujan 2024 22:06