ŠTO SU PRIJE RADILI?

Revolucija na Poljudu: Vučević zabranio kašnjenja, noćne izlaske i - kockanje!

Vučević smatra da mjesta na kojima se izgubi novac mogu stvoriti igračima probleme i onemogućiti ih da na terenu daju maksimum. Dakle, ruke dalje od ruleta i aparata!
Piše: Mario VelićObjavljeno: 21. siječanj 2011. 11:50

Uz novosti koje ćemo vidjeti na terenu, a momčad ih tek treba pokazati, trener Hajduka Goran Vučević nastoji ih uvesti i u svlačionicu. Naime, na početku priprema igračima je jasno zabranio određene radnje te ih pozvao da ih se pridržavaju pod prijetnjom kaznama. U svlačionici Hajduka, dakle, vrijede nova pravila ponašanja.

A prvo i osnovno je točnost. Svaki igrač treba se pojaviti 45 minuta uoči početka treninga radi masaže, bandaže ili sličnih pripremnih radnji. Na teren se izlazi skupa, kašnjenje se plaća 50 eura. Čak deset puta veću kaznu platit će igrač koji sasvim propusti trening, a da za to nema valjano opravdanje, no takvi su slučajevi ipak jako rijetki. Kako bi osigurao potpunu koncentraciju na nogomet, Vučević brani i telefoniranje u određenim situacijama. Po džepu će dobiti onaj koji bude razgovarao na mobitel tijekom zajedničkog ručka ili u autobusu dok se putuje na utakmicu.

Igrači moraju paziti kako se ponašaju i u privatnom životu. Tako su zabranjeni i noćni izlasci. Seniori moraju biti u domu do 22.30, navodno ih se neće provjeravati, ali će duboko u džep morati posegnuti onaj za koga se dozna da je bio u noćnom izlasku. A u Splitu se to brzo dozna...

A posebna stavka su igre na sreću. Vučević je, doznajemo, igračima izričito zabranio odlaske u – casina! Smatra da mjesta na kojima se lako izgubi ozbiljan novac mogu stvoriti igračima probleme i onemogućiti ih da na terenu daju svoj maksimum. Dakle, ruke dalje od ruleta i aparata!

Nije Hajdukov trener otkrio toplu vodu, tek igračima dao jasne smjernice kako se moraju ponašati profesionalci koji nose bijeli dres. Igrači su pravila primili bez prigovora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 08:00