Srećko Niketić / Cropix
JERGOVIĆ POLUDIO

Revolt u Puli: 'Odmazda je počela, igračeva suspenzija ovisi o odnosu s Mamićem'

'Naravno da se s igrama već počelo, njihovo samovlašće došlo je do izražaja već na prvoj utakmici nastavka prvenstva na koju nam pošalju bahatog suca'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2011. 14:20

Ne jenjava ogorčenje u Istarskoj županiji nakon HNS-ove suspenzije njihovih delegata nazočnih na Izvanrednoj skupštini koja je povjerenje za predsjednika HNS-a dala Igoru Štimcu. Ovakvo je stanje dodatno pogoršano nakon prijetnje o mogućoj suspenziji Istre 1961 zbog dugova koje klub mora podmiriti do 20. ožujka.

- Iskreno, teško mi je sve to komentirati, najradije ne bih ništa rekao jer nisam dobio nikakvo rješenje. Niti o suspenziji HNS-a, a niti o najavi suspenzije kluba zbog duga. Uistinu ne znam što se to radi jer ako se to pokaže istinitim, to bi bio presedan. Na sve ovo što se događa u HNS-u i u hrvatskom nogometu uistinu nemam komentara, sve što bih rekao bilo bi suvišno - započeo je Darko Jergović, dopredsjednik Istre 1961.

Uz najavljenu suspenziju zbog dugova, Jergović ukazuje i na moguću “odmazdu” za neposlušnost koja može “zaživjeti” na travnjaku, a koja bi mogla biti puno pogubnija za pulskog prvoligaša, i ne samo njega.

- Naravno da se s “igrama” već počelo, njihovo samovlašće došlo je do izražaja već na prvoj utakmici nastavka prvenstva na koju nam pošalju bahatog suca da nas “sirotinju” do kraja dotuče. Iskartonira nas, a jasno se na snimci vidi da prekršaj Tepurića nije bio niti za žuti karton, a kamoli isključenje. Međutim, kome se žaliti? Kome pokazati snimku koju se u javnosti nije željelo pokazati? Sad će još biti kažnjen s nekoliko utakmica, a to opet ovisi koliko si dobar s vladajućima u HNS-u, i Mamićem, jer praksa pokazuje da “njihovi” igrači budu kažnjeni samo jednom utakmicom - ogorčen je Jergović.

Na kraju rezignirano zaključuje:

- Postat ćemo prvi privatizirani klub u Hrvatskoj, pronašli smo stranog ulagača koji ulaže vlastiti novac. Međutim, oni nam ga svim ovim potezima tjeraju, a također i iz hrvatskog nogometa. Od svega toga čovjek bi najradije pobjegao jer sve to košta i previše novca i previše živaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 20:54