SAVJET BUDUĆEG TRENERA

Reja na Kantridi gleda Bijele: 'Neka Hajduk igra hajdučki, sa srcem i borbenošću'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. veljača 2015. 11:37

- Planiram danas gledati Hajduk protiv Rijeke na Kantridi, ne znam hoćemo li se tada već dogovoriti o suradnji, ali nekako se povijest ponavlja, kad sam dolazio u ljeto 2009. godine prva utakmica bila je baš na Kantridi...

Gledao sam Rijeku prije tjedan dana i vidio je u dobrom svjetlu, odlično organizirana momčad, pouzdana u kolektivnom smislu, iskusna kao grupa, ali i kao sastav s vrijednim pojedincima. Snažna individualno.

Vidio sam Anasa Sharbinija, svoga starog poznanika iz doba Hajduka, vidio sam Anasa u velikoj formi u dresu Rijeke.

Ja ne znam dobro Hajduk, ali ovo što sam vidio od Rijeke jest da su prije svega čvrst kolektiv koji slijedi ideje i uigranost od svoga trenera. Vidi se da se već dugo i dobro poznaju. Treba im se mudro i agresivno suprotstaviti.

Rijeku okružuju emocije domaćih navijača, u zanosu su i u dobroj su atmosferi, osjeća se na stadionu polet, poticajno ozračje. Navijači su zadovoljni svojom Rijekom i zajedno prave simbiozu ugođaja, što je njima prednost i ujedno upozorenje gostu da mu neće biti lako kad dolazi na Kantridu u takvo okruženje.

Ali, Hajduk je Hajduk, to sam dobro naučio, neka Hajduk igra - hajdučki. Sa srcem, borbenošću. Ja ne mogu ulaziti u neke taktičke detalje, ali ovakvoj Rijeci koju sam vidio prije tjedan dana protiv Lokomotive, Hajduk se mora suprotstaviti s puno agresije i spremnosti; uvjeren da se bori za svaku loptu.

Nije to samo tako rečeno, jer sistemi su sistemi, ali svaki sistem počiva prije svega na borbenosti i želji. Bez toga, svaki se sistem urušava i pada. Biti srčan i agresivan, recept je da se Hajduk odupre Rijeci čiji igrači ne ispadaju olako iz igre i baš su dobro organizirani, postavljeni na terenu, rekao je Reja za Slobodnu Dalmaciju .

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 11:24