Nenad Dugi/Cropix
KOVAČIĆ POKAZAO TALENT

Real ne kupuje mlade igrače za prvu momčad, ali... Butragueno podcrtao Matea!

Real nema običaj za seniorsku momčad kupovati tako mlade igrače, oni žele gotovog čovjeka, zato ga sigurno neće odmah kupiti, ali će ga sigurno temeljito pratiti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. rujan 2011. 10:38

Mateo Kovačić još nije nogometna klasa, još mora rasti i razvijati se, očito je da nije mogao izdražati svih 90 minuta u takvom europskom ritmu, gubio je koncentraciju i padao, ali to mu nitko ne može zamjeriti. Jer, dokazao je kakav je talent, ušao je u susret bez straha, nije bio impresioniran, ponekad se i poigravao s Realovim veznjacima.

Znamo, pouzdano, da je i Emilio Butragueno zapisao Kovačića u bilježnicu, Real će ga i dalje pratiti. Naime, klub s Bernabeua nema običaj za seniorsku momčad kupovati tako mlade igrače, oni žele gotovog čovjeka, zato ga sigurno neće odmah kupiti, ali će ga sigurno temeljito pratiti. Kao što ga već prate Arsenal, Bayern, Manchester United...

Kovačić prema Manchesteru ili Arsenalu

Menadžer mladog nogometnog dragulja Matea Kovačića, igrača zagrebačkog Dinama, Marcel Kacinari tvrdi da se Juventus intenzivno raspitivao za hvatskog reprezentativca do 21 godine...

Kovačić (17) je standardni član zagrebačkog Dinama, a ujedno i najmlađi kapetan kluba u povijesti, koji je svojim igrama privukao pažnju najvećih momčadi Europe.

- Neću kriti činjenicu da je Juventus bio vrlo zainteresiran za Matea prije nekoliko mjeseci. No, vrlo je izgledno da će otići u Englesku, točnije Arsenal ili Manchester United koji su također izrazili želju za njegovim dovođenjem – rekao je Kacinari.

- To bi za njega bila najbolja opcija, jer ta dva kluba jako puno ulažu u mlade igrače i spremni su čekati njihov razvoj. Nakon utakmice protiv Real Madrida vjerujem da će taj interes i porasti – zaključio je Kovačićev menadžer.

Mladi hrvatski reprezentativac je postao najmlađi strijelac-debitant za Dinamo u studenom prošle godine, kada je zabio pogodak u 6-0 pobjedi svoje momčadi protiv Hrvatskog Dragovoljca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 12:18