Damir Krajac / CROPIX
POGLED NA KLUPE

Različiti stilovi: Dok je Štimac podizao atmosferu, Mihajlović je ostao miran i suzdržan

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. ožujak 2013. 16:06

Hrvatski izbornik vrlo je emotivno došetao do svoje klupe uoči početka utakmice, ali se i srdačno izgrlio te pozdravio sa suparnikom s druge strane, izbornikom Srbije Sinišom Mihajlovićem. Kroz utakmicu je cijelo vrijeme stajao na rubu svoga prostora te neprestano gestikulirao prema svojim igračima nudeći im vlastitu viziju, odnosno ispravljavši njihova kretanja tijekom igre.

Related content

Prema klupi Srbije nije se okrenuo kod prvoga gola, kada je razdragano skočio u klupko svoga stručnoga stožera, ali bilo je nemoguće ne primijetiti kako je prigodom Olićevog pogotka za 2:0, skrenuo pogled prema srpskoj klupi i držao ga tamo nekoliko značajnih sekundi. Do kraja utakmice nastavio je rukama mijenjati figure na nogometnoj tabli, u 90. minuti je pak, kada je shvatio da je utakmica riješena, krenuo pozivati zapadnu tribinu za navijanje, da bi po kraju susreta prvo pohitao prema svojim igračima, ali i potom izgrlio Sinišu Mihajovića te krenuo prema svlačionici.

Related content

Premda je večer prije odavao svoj vlastiti stil, alfa mužjaka, izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović na jučerašnjoj utakmici bio upravo onakav kakav se i najavio: vrlo krotko izdanje garnirao je eventualno pokojom gestikulacijom prema turskom sucu Cunyetu Cakiru, ali sve u svemu tijekom cijele utakmice ostao je vrlo suzdržan i miran.

Baš onakav kakav se i želio predstavici publici na maksimirskom stadionu. S obzirom da mu rezultat i stanje na travnjaku nisu išli na ruku, znao se nervozno šetkati prema svojoj klupi, sjesti, popiti vodu pa se potom hitro podići i nanovo krenuti prema rubu dozvoljenog prostora, Siniša Mihajlović jučer nije uspio biti isprovociran. Iako su navijači posljednjih desetak minuta žestoko skandirali “Sinišo, ustašo”, Mihajlović je na kraju dvoboja, po svome običaju, otišao u klupko svojih igrača, održao mini govor, da bi se pozdravio s Igorom Štimcom i otišao u svlačionicu svoje momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. rujan 2024 00:26