Marijan Pušnik
 Foto: Vojko Basic / CROPIX
STIŽE NOVI IZAZOV

RASPOLOŽENI PUŠNIK UOČI KUPA 'Nisam u situaciji da se smijem, ali ipak ću se nasmijati. Nema u Hajduku nikad mira...'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 29. studeni 2016. 16:24

Dan prije gradskog derbija Sv. Duje u četvrtfinalu kupa Hrvatske (srijeda u 19 sati na Parku mladeži) u novinarskom salonu stadiona na Poljudu pred sedmom silom pojavio se trener Hajduka Marijan Pušnik.

Slovenski strateg vratio se iz domovine gdje je odmah nakon nedjeljnog susreta protiv Intera otišao posjetiti oca. Kako ga je na presici nakon pobjede protiv Zaprešićana mijenjao pomoćnik Žiga Kljajić nije propustio priliku da se za početak još jednom osvrne i na taj prvenstveni susret.

- Nije me bilo na toj zadnjoj presici zato bih čestitao momcima na vrlo dobroj igri u prvom poluvremenu protiv Intera. Prvi put su momci u prosjeku na susretu pojedinačno pretrčali više od 11 kilometara. Znao sam da to mogu. Jedan je igrač pretrčao 12 kilometara. Ne, nije tajna, bio je to Erceg. Meni se čini da je to rekord ove sezone, dosad su trčali 11.900 ili 11.800 metara – rekao je Pušnik pa na temu tog susreta još dodao.

- Nismo sastavili dva prava poluvremena, a mogli smo u drugom dijelu baš nanijeti gadnu štetu protivniku. Raduje me što je pred kraj sezone momčad postala kompaktnija, čvršća. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zatim se trener Hajduka osvrnuo na momčad Splita i naglasio kako ga pozicija momčadi s Parka mladeži na tablici neće zavarati.

- Znamo se vrlo dobro, igrali smo tri utakmice ove godine. To što su posljednji na tablici nema nikakve veze. Ovo je četvrtfinale kupa, igramo na njihovom terenu. U kupu često ima iznenađenja, ali vjerujem da se neće dogoditi u našem primjeru. Igrači će dati sve od sebe, u to ne sumnjam.

Split teško daje, ali i prima pogotke?

- Split je vrlo dobar u obrani. Znam Lokicu dugo, zna posložiti momčad. Opasni su u protunapadima, imaju dva-tri igrača koji znaju opasno zaprijetiti. Igrat će sigurno zatvoreno i na protunapade iako igraju kod kuće. Ne mogu igrati prsa u prsa protiv nas, znaju da smo kvalitetniji, ali to ne mora ništa značiti. Volio bih samo da naši igrači krenu od prve minute kao protiv Intera, čvrsto, borbeno – poželio je Pušnik.

Je li ovo ključna utakmica polusezone, pobjeda donosi ostanak u borbi za trofej?

- Nećete od mene čuti neke velike najave. U životu je ključno samo zdravlje – istaknuo je Pušnik.

- U kupu nema nikakvih tajni, zasad nam pobjeda nosi samo prolaz dalje, ali ni to nije ništa ako ne pobjedimo u polufinalu i finalu. U Hajduku su visoki ciljevi, samo oni mogu zadovoljiti navijače, medije...

Hoće li zaigrati vratar Kalinić? Vaš pomoćnik je najavio neke promjene u ovom susretu?

- Žiga je mlad i pametan momak, promjena ionako mora biti zbog ozljeda i kartona. Nižić je primio neugodan udarac, o njegovom nastupu će odlučiti zdravstvena služba. Šimić ne može igrati zbog kartona. Ismajli je jučer počeo trenirati. Kalinić će braniti ako sve bude normalno na treningu. Radujem se konkurenciji, od toga da će me glava bolit koga da stavim u igru.

Možemo li ponovno očekivati Jeffersona na stoperskoj poziciji, kao protiv Intera kada je ušao u igru u drugom dijelu?

- Često i na treningu kada jedan stoper fali Jefferson igra stopera, kao što je u zadnje vrijeme igrao jer nije bilo Ismajlija. Zato sam i izostavio Ćosića na klupi u zadnjoj utakmici jer sam smatrao da trebamo imati dva vezna igrača na klupi, a Jeffrson može igrati i stopera.

Pobjeda Hajduku može donijeti mir i dobru atmosferu pred važnu završnicu polusezone? I igrači su najavili borbu za drugo mjesto, Dinamo još igra protiv Rijeke, a onda u zadnjem kolu ovog dijela sezone dolazi na Poljud?

- Nisam u situaciji da se smijem, ali ipak ću se nasmijati. Nema ovdje nikad mira. Svima bi nam pobjeda puno značila pošto je naš cilj da nešto napravimo u kupu. Volio bih već protiv Splita da spojimo dobro prvo i drugo poluvrijeme i pokažemo svoje pravo lice.

Što možete pred susret poručiti kolegi Lokici kojeg dugo poznajete?

- Niti slučajno mu neću nešto nešto poručiti, kolege smo, poštujem ga. Nadam se fer utakmici i pobjedi mojih momaka – zaključio je Pušnik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:34