Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
OKRŠAJ U ZAGREBU

FOTO: RIJEKA JE PROMARŠIRALA KRANJČEVIĆEVOM Kekova momčad bez problema preko Lokosa do polufinala Hrvatskog kupa. Sve je bilo odlučeno za 45 minuta

Završena je četvrtfinalna utakmica između Lokomotive i Rijeke u Kranjčevićevoj. Rijeka je slavila s 3:1 golovima iz prvog poluvremena i izborila plasman u polufinale.
Piše: HinaObjavljeno: 29. studeni 2016. 09:58

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:3 (Maleš 79'-ag / Maleš 20', Ristovski 37', Gorgon 40')


LOKOMOTIVA (4-4-1-1): Zagorac; Majstorović, Kolinger, Rrahmani, Rožman; Grezda, Halilović, Capan (od 64. Ćorić -), Ivanušec; Majer (od 46. Antunović); Doležal (od 46. Çekiçi)

RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo; Ristovski, Mitrović, Elez, Žuta; Maleš, Bradarić; Vešović (od 69. Martić -), Mišić, Matei; Gorgon (od 75. Handžić)

-------------------------------------------------------------------------

Riječani su protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj došli do pobjede lakše od očekivanoga, a utakmica je praktički bila gotova već u prvom dijelu kada su gosti postigli tri gola.

U 21. minuti kapetan Riječana Mate Maleš je snažnim i preciznim udarcem s 20-tak metara doveo goste u vodstvo, na 2-0 je nakon pogreške obrane Lokomotive povećao Stefan Ristovski u 38. minuti, a tri minute prije kraja poluvremena u kaznenom prostoru Lokomotive je srušen Florentin Matei, a Alexandre Gorgon je precizan s "bijele točke".

Lokomotiva je smanjila u 79. minuti kada je nakon udarca Cekicija Maleš pogodio vlastitu mrežu.

U srijedu su na programu preostale utakmice četvrtfinala, a sastaju se Inter Zaprešić - Dinamo Zagreb (16 sati), Osijek - Slaven Belupo (16.30) i RNK Split - Hajduk (19 sati).

Pred 300 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Matoc iz Zaprešića.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

90+2' - Završena je utakmica u Kranjčevićevoj. Rijeka je pobijedila s 3:1 i izborila polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

90' - Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

84' - Nova velika prilika za Rijeku. Sam je pred vratara izbio Martić, ali nije se najbolje snašao i rezultat se nije promijenio.

79' - GOOOL! Lokomotiva je smanjila na 1:3 nakon autogola Maleša.

71' - Sve je manje nade za Lokose u ovoj utakmici.

61' - Lokomotiva nikako ne uspijeva naći rješenje za riječku obranu i eventualno postići gol koji bi utakmicu vratio u rezultatsku neizvjesnost.

51' - Nova velika prilika za Rijeku. Čanađija je uposlio Vešovića, ali golman Lokomotive brani.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme. Rijeka ima uvjerljivo vodstvo i veliko je pitanje može li Lokomotiva išta promijeniti.

40' - GOOOL (penal)! Rijeka već vodi s 3:0! Zagorac je srušio Mateija u prodoru, a Gorgon s bijele točke praktički sve riješava već u prvom dijelu.

36' - GOOOL! Rijeka vodi 2:0. Ristovski se u brzoj kontri sjurio u šesnaesterac po desnoj strani i zakucao loptu pod prečku.

22' - odmah su velikom prilikom uzvratili Lokosi, Grezda je s par metara mogao ugurati loptu u mrežu, ali lopta mu je prešla preko noge i odbila se u korner.

20' - GOOOL! Rijeka vodi 1:0. Prva opasnija akcija pred golom Lokomotive završila je loptom u mreži domaćina. Kapetan Maleš je u punom naletu dočekao jednu odbijenu loptu na rubu šesnaesterca i snažno ju zakucao u kut Zagorčeva gola.

10' - nema u prvih desetak minuta uzbuđenja u Kranjčevićevoj. Igra se uglavnom na sredini terena

1' - utakmica je počela minutom šutnje za tragično preminule nogometaše brazilskog kluba Chapecoensea koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 06:21