Marijan Pušnik
 Nikola Vilic / CROPIX
TEŠKA POLEMIKA

Pušnik odgovorio Jeličiću: Etiketiranje po nacionalnoj osnovi ne nosi ništa dobro!

BUKNULA FACEBOOK SVAĐA Pušnik odgovorio Jeličiću: Etiketiranje po nacionalnoj osnovi ne nosi ništa dobro!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2016. 10:40

Hajdukov trener Marijan Pušnik odgovorio je Jošku Jeličiću, koji ga je napao preko Facebooka. Naime, medijima se popodne proširila vijest o Jeličićevoj objavi u kojoj kritizira trenera bijelih zbog izjave o suđenju.

Jeličić je napisao:

'Trener Hajduka, Slovenac Pušnik na pitanje o suđenju nakon derbija:'Znam u kojoj državi živim'!?
Znam i ja kakva nam je liga i igre kad imamo 2 Slovenca na klupama ponajboljih hrvatskih ekipa.
Skini bermude, prestani skakati oko klupe i radi preko tjedna na nečemu što se zove igra, bez obzira što imaš u svlačionici..
Populizam ostavi za Celje,Velenje i Damash i ne pljuj po tanjuru iz kojeg jedeš'
.

Pismo trenera Hajduka Dalmatinskom portalu donosimo u cijelosti:

Uz poštovanje prema gospodinu Jošku Jeličiću kao bivšem , danas nogometnom komentatoru, prisiljen sam reagirati zbog grubog napada po nacionalnoj osnovi na mene. Smatram da ljude ne treba dijeliti prema nacionalnoj pripadnosti, a poglavito se izrugivati po toj osnovi. Ja nikada ništa nisam ni pomislio, a ni rekao protiv države u kojoj sam sretan što radim i živim, u kojoj sam upoznao mnogo dragih ljudi i stekao nove prijatelje.

Ponosan sam što gotovo u svakom trenutku nosim obilježja velikog Kluba u kojemu radim, ne smatram to nikakvim populizmom. Vjerujem da time isključivo odajem poštovanje prema svakom navijaču, poslodavcu, odnosno državi u kojoj u ovom trenutku živim. Iz konteksta je izvučen dio moje rečenice 'znam u kojoj državi živim', pa potom i komentiran na Facebook profilu spomenutog gospodina, ali izvan konteksta, odvojeno od ostatka misli.

Podsjetit ću, na upit novinara o komentaru suđenja, na službenoj konferenciji za novinare nakon jučerašnje Hajduk ­ - Dinamo, rekao sam da ne mogu na to odgovoriti jer znam u kojoj državi živim, odnosno da sam upoznat s činjenicom da u Hrvatskoj treneri i nemaju pravo komentirati suđenje. To pravilo poštujem i samo sam novinaru tim riječima odgovorio na njegovo pitanje. Ništa više.

Za kraj, moram ponoviti još jednom: bilo kakvo nacionalističko etiketiranje i podrugivanje sigurno nikome neće donijeti ništa dobro. Smatram to čak i opasnim.

stoji u pismu koje potpisuje Marijan Pušnik, trener HNK Hajduk'.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 20:30