CROPIX
ČETIRI UTAKMICE, ČETIRI PORAZA

KONAČNA HAJDUČKA ISTINA: JEDAN, DVA TRI, ČETIRI... OGOLJENI! 'Čim je fešta mi zas...!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 12. kolovoz 2016. 16:03

Jedan, dva, tri, četiri. Ogoljeni. Debakl na Poljudu protiv Dinama ogolio je sve mane “bijelih”, ali je i došao kako bi u Splitu rekli “ka budali triska”. Da se svi spuste na zemlju. Nije konačnih 0:4 realni prikaz ovoga Hajduka, ali nije to bio ni raniji niz od šest pobjeda i jednog remija u sedam ovosezonskih ogleda, piše Slobodna Dalmacija.

Niz na kojem igračima i treneru Marijanu Pušniku kapa dolje, ali koji je mnogima zamazao oči. Realno, nastao je protiv kvalitetom skromni(ji)h protivnika, što u prvenstvu (Cibalia, Split, Istra 1961), što u Europi (Iasi, Oleksandria).

Objektivna slika stanja Hajduka je negdje u sredini između ta dva lica, ali je ova katastrofa krunski dokaz da je i ovaj odlaskom Pjace oslabljeni Dinamo i dalje kvalitetom dvije stepenice iznad Hajduka.

Prvi kvalitetniji protivnik i Hajduk je bolno prizemljen. Ružno, tužno, sramotno... Možemo se nabacivati “komplimentima”... Ali, da se ne lažemo, treba stvari nazvati pravim imenom. Nema onog najvažnijeg – . I ne samo toga...

Fali kvalitete...

Fernandes, Soudani, Ćorić i pogotovo Rog poigravali su se Hajdukom. Ako je akcija kod prvog gola bila briljantna, ostala tri gola ozbiljna momčad ne bi smjela tako primiti. Izuzev Vlašića, Kalinića i Sušića kvaliteta kadra je tanka. A kada nije pravi Kalinić, koji je inače bio spasitelj - eto debakla.

...talenta...

U prvih 11 od mladih igrača stasalih u Hajduku bili su Vlašić i 26-godišnji Kalinić. Uz devet igrača dovedenih u dopunskoj selekciji, nakon punoljetnosti. Kvaliteta je tanka, a perspektiva još tanja. Proizvodnja šteka već dugo... Nije ni izbliza na razini Dinamove produkcije.

...iskustva...

Hajdukovci su dobro počeli, ali su izgorjeli. Dovoljno velikih u nogama, pogotovo u ovakvom , od “bijelih” imaju tek Kalinić i Sušić, ostali još imaju “puno kruva izist”. Za razliku od Dinamovih rutinera Eduarda, Soudanija, Fernandesa, Schildenfelda... I trener Kranjčar ima puno više ovakvih utakmica iza sebe od Pušnika.


...i taktičke mudrosti...

Možda je najbolji prikaz bezglavosti u nastavku bila situacija kada su pri 0:4 u kontru već s 40 metara od gola Eduarda krenuli usamljeni Soudani i Rog. Mogli su ušetati u gol, obrane Hajduka nigdje. Srljanje u katastrofu. Ovakav Hajduk taktiku treba prilagođavati vlastitoj . Kada je i sreća okrenula leđa “bijelima” epilog je 0:4.

U zadnje vrijeme svaki kad je odigran neki ključan susret na punom Poljudu Hajduk je zakazao. Prošle godine je protiv Slovana ganjao 0:1 zaostatak iz Češke za ulazak u skupinu Eurolige. Nije bio ni blizu. Ni prolaza, ni gola. Nešto kasnije protiv Rijeke je u prvenstvu na Poljudu pobjedom mogao pobjeći Dinamu na pet bodova prednosti, ali avaj, bilo je 0:3. Tadašnji kapetan Milović je dijagnosticirao:

- Čim je fešta mi zas...!

Do ovog debakla protiv Dinama kad se također lovilo prvo mjesto i pet bodova prednosti pred “modrima”. U te tri unutar godinu dana pred 100.000 navijača Hajduk je upisao tri poraza uz gol razliku 0:8!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 04:34