ISTRA - LOKOMOTIVA 1:1

Puljani se propisno napromašivali, Kolar donio Lokosima bod na Aldo Drosini

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 27. veljača 2015. 22:16

Istra 1961 je propustila veliku priliku da ostvari važnu pobjedu u borbi za opstanak . Puljani su do 88. minute vodili protiv Lokosa 1:0, propustili najmanje četiri-pet 100% prilika, a onda su po običaju primili zgoditak i prosuli vodstvo. Treba reći da po svemu viđenom rezultat može biti u tretmanu realnog, jer su gosti imali inicijativu, ali u konkretnom učinku brojne šanse koštalae su Puljane pobjede...

Prema očekivanju utakmica Istre i Lokomotive bila je vrlo zanimljiva za gledatelje, s obzirom na puno prilika, obrata, napada i rezultatsku neizvjesnost do samoga kraja. Dobar teren dočekao je obje momčadi, koje su na teren istrčale s više-manje najavljenim sastavima, a koje su također u scenariju na terenu ispunile taktička očekivanja. Naime, Istra je zatvorila sve prilaze svom golu te je pokušavala smiriti igru motoričkih i uobičajenom kombinatorikom raspoloženih Lokosa. Vidjelo se od početka da će ovo biti repriza slijeda iz prethodnih utakmica, osim što je ovaj put nedostajao veći broj golova. Puljani su nakon prvih 15-ak opreznijih minuta ipak počeli opasnije ugrožavati gol Sluge, prvu ozbiljnu šansu imao je Tomić u 15. minuti, ali je oklijevao i njegova je šansa otišla u nepovrat. No, ubrzo je isti igarč postigao pogodak, nakon centaršuta Pavlovića, čija je pozicija u trenutku primanja lopte bila na rubu zaleđa, no sudac je procijenio da je bio u ispravnom položaju. Kako god, Tomić je poslao loptu u mrežu i to je pridonijelo jačanju samopouzdanja Istrana koji su sve opasnije napadali prema odličnom Slugi, na kraju utakmice sigurno najboljem pojedincu Zagrepčana s tri-četiri skinuta zicera.

Dakako, u nastavku se očekivalo da će biti još neizvjesnije jer je Puljanima jedan gol značio jako puno u borbi za ostanak. No, Lokosi su krenuli u napad, činili su to sa 7-8 igrača, čemu je pridonijelo i Ivkovićevo ubacivanje Marića umjesto Begonje, a potom Rukavine umjesto Gržana. I nogomet je tu maksimalno profitirao jer su Puljani koristili prazne prostore u gostujućoj obrani za kontru i redali su šansu za šansom, koje međutim nisu realizirali. Među inima je razlog tome odlični Sluga, ali i greda nakon udarca Joa ispriječila se novom slavlju Puljana.

Zbog toga su navijači na tribinama teško živjeli borbu na terenu jer jedan gol prednosti je bio premalo. Nažalost, pokazalo se to opravdanim strahom, jer su Puljani primili gol u 88. minuti. Kolar je pobjegao po desnoj strani, uspio je prevariti Gregova, i onda udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Brkića. Bio je to šok za Puljane i gubitak važnih bodova u borbi za ostanak. Do kraja utakmice bilo je malo da Puljani uspiju nešto promijeniti, a zapravo je sve izgubljeno još prije nizom propuštenih prilika. Nervozi na stadionu pridonio je i sudac Zebec nizom dubioznih procjena, iritirajući publiku, pogotovo nakon što se Leko pokoškao s Joom, ali nije bilo crvenog kartona. Srećom za Puljane da u nekoj kontri nisu dobili novi gol za poraz, ali gorak okus svakako je ostao, i to pred očima vjerojatnih budućih vlasnika iz Amerike.

U sudačkoj nadoknadi Leko je ipak dobio crveni karton, drugu javnu opomenu dobio je nakon što skoro pola minute nije uspio izvesti korner. Gosti su ostali i bez strijelca Kolara, koji je izašao zbog problema s glavom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 13:22