Marco Fossati

 Ante Čizmić/Cropix
‘REZ‘ NA POLJUDU

Prvotimac ostaje bez novog ugovora i napušta Hajduk? Namjera splitskoga kluba postaje sve jasnija

Nema nikakvih naznaka da bi Hajduk aktivirao opciju produljenja s 30-godišnjakom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. svibanj 2023. 06:56

Marco Fossati s Hajdukom ima potpisan dvogodišnji ugovor, do ljeta ove godine, s jednostranom klupskom opcijom produljenja za još jednu sezonu. Međutim, prema aktualnom razmišljanju na Poljudu, nema nikakvih naznaka da bi Hajduk aktivirao opciju prema kojoj može 30-godišnjeg zadnjeg veznog ostaviti još jednu godinu.

Fossati je ove sezone odigrao 24 prvenstvene utakmice, ukupno je upisao 29 nastupa u kojima je 21 put krenuo od prve minute. Ipak, tri tjedna prije kraja sezone ugovor nije produljen jer očito je da Hajduk razmišlja o pojačanjima na poziciji zadnjeg veznog s obzirom na to da igrača za širu rotaciju već ima u kadru.

Benrahou se vratio, Vušković i nadalje ostaje na poštedi

Za nedjeljni dvoboj protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj trener Leko može računati na dva povratnika jer su suspenziju uslijed žutih kartona odradili Benrahou i Anello. Međutim, u kadar se ipak ne vraća Luka Vušković, koji i dalje nije u punom trenažnom procesu.

Razvidno je da se mladi stoper čuva za posljednje utakmice sezone, da je i dalje na odmoru nakon što je u protekla dva mjeseca odigrao deset utakmica za seniore i juniore. Na popisu ozlijeđenih već dulje vrijeme nalaze se Lovre Kalinić, Elez, Kalik, Prpić, a odnedavno Lovrencsics i Mikanović, čiji povratak također nije najavljen za Kranjčevićevu.

Pukštas ostaje s momčadi, neće sa SAD-om na SP U-20

Rokas Pukštas neće s reprezentacijom SAD-a sudjelovati na SP U-20 što se od 20. svibnja do 11. lipnja igra u Argentini. Hajduk je u dogovoru s igračem odlučio da Pukštas ne sudjeluje na Svjetskom prvenstvu U-20 jer pripreme za SP počinju već 7. svibnja, pa bi u slučaju odlaska prvotimac Bijelih propustio sve preostale utakmice do kraja sezone, uključujući i finale Kupa.

- Poziv nogometnog saveza SAD-a primili smo još 23. travnja, od tada smo razmatrali svoju odluku, te smo je u konačnici donijeli u dogovoru s igračem i Savezom, koji ima razumijevanja za činjenicu da je Rokas standardan igrač prve momčadi. Za nas je vrlo bitan u završnici ove sezone, te će ostati s ekipom kako bi mogao participirati u posljednje četiri prvenstvene utakmice i u finalu Hrvatskog kupa - rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 13:09