Robert Prosinečki

 RONALD GORSIC Cropix
OKRENULI NOVI LIST

Legenda najavila dobru ekipu povratnika u HNL: ‘Biramo igrače koji znaju igrati, stići će nam i koji kapitalac‘

‘Mi ćemo imati sigurno dvije formacije. Sigurno da ćemo probati i težiti nogometu koji volim‘
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 30. lipanj 2023. 15:30

Nakon revije s Borcem iz Retkovca, Robert Prosinečki u srijedu je zapravo premijerni put s trenerske pozicije vodio momčad Rudeša. Domaća prijateljska utakmica s Goricom bila je prvi test njegovom kadru da pokaže koliko može. Susret je završio bez pogodaka, ali rezultat nije bio prioritet, bitno je bilo vidjeti tko može parirati prvoligašu i na koga će se moći računati.

Rudešani su ostavili bolji dojam od Gorice, što je pozitivno, ali je možda stvorilo problem stožeru Rudeša, kojem će sada biti teško odlučiti tko će biti višak u širokom kadru punom kvalitete.

- Probali smo od prve minute mlade igrače, koji su priliku iskoristili i mogu reći da su stvarno puno pokazali u dvoboju s prvoligaškom momčadi. Perspektive ima, i uz određenog ili više kapitalaca, za koje smo uvjereni da će doći, bit ćemo dobri - rekao je popularni Veliki Žuti.

Od početka priprema u Rudeškoj cesti 25 prošla su dva tjedna. Otprilike je u isto vrijeme došao i novi trener za kormilo. Testiranja fizičke spreme su pri kraju i sve se više počinje raditi na taktici. Puno je igrača još uvijek u kombinaciji za ući u krajnju brojku za početak sezone, koja iznosi 23 igrača plus tri golmana.

Nakon nekog vremena provedenog s momčadi, koliko Prosinečki može reći da je poznaje i koliko trenutni kadar može napraviti “problema” preostaloj devetorici članova elitnog ranga hrvatskog nogometa?

- Nešto smo doveli, još ćemo nešto dovesti. Ovo što trenutno imamo je mladost koja je željna dokazivanja i mislim da imamo kvalitetu. Vidjet ćemo koji su im dometi, ali mislim da su visoki. Još smo u pregovorima da vidimo još neka pojačanja, ali sve u svemu sam u ovih desetak dana zadovoljan radom, željom i voljom. Sve je nekako živnulo, svi se žele dodatno dokazati. Imamo još neke pripremne utakmice do početka prvenstva, da vidimo na kojem smo levelu. Još ćemo to sve posložiti do kraja - priča trener Rudeša.

U ovom trenutku dovedena su pojačanja na obrambenim pozicijama, veznim i krilnim, te na poziciji napadača. Ipak, tu nije kraj. Zagrepčani znaju da je velika razlika između prve i druge lige, ali prošlogodišnji kadar radio je razliku u Prvoj NL, a s ponekim igračem koji ima iskustvo igranja među “velikim dečkima” mogla bi to biti dobitna kombinacija mladosti željne dokazivanja i iskustva.

- Još smo u nekim pregovorima i sada ćemo vidjeti koga ćemo dovesti. Ima tu još igrača koji su zaslužni za sve ovo, koji su uveli Rudeš u HNL. Kvalitetu posjeduju, ima ih dosta na koje se može računati i među domaćom elitom. Puno je mladih igrača, koji imaju potencijala. Imamo i u školi nogometa igrača koji se mogu upotrijebiti.

Iako je trener novi, do sada je uglavnom preferirao formaciju s kojom je upoznata trenutna momčad s kojom raspolaže. Ipak, za apetite najvišeg razreda treba imati alternativu, čega je Prosinečki svjestan. S obzirom na ono što raspolaže, spreman je rotirati i postavljati najspremnije igrače za ostvarenje cilja - stvaranje stabilnog člana HNL-a.

- Mi ćemo imati sigurno dvije formacije. Sigurno da ćemo probati i težiti nogometu koji volim. Neće, naravno, biti nimalo lako u HNL-u, tu ima odličnih ekipa i treba dosta prilagodbe, ali sigurno smo momčad koja zna igrati. Tako i biramo, one koji će to moći odraditi. Naravno, puno toga moramo popraviti i vidjeti, ali u principu težimo da napravimo ekipu koja zna igrati i ne boji se. Na tome ćemo raditi do prvenstva i ja sam siguran da ćemo u tome uspjeti - zaključio je Prosinečki.

ČONDRIĆ: Oduševljen sam našim dečkima

Pripremnu utakmicu protiv Gorice s tribine bl. Alojzija Stepinca gledao je i direktor Rudeša Stipe Čondrić, koji je zadovoljan viđenim.

- Oduševljen sam koliko su pokazali dečki iz naše škole nogometa. Velike zasluge idu i treneru Robertu Prosinečkom, koji se odvažio na potez da puno njih stavi od prve minute. Znam da je prijateljska utakmica, ali dao im je do znanja da će imati priliku nametnuti se, što su oni odmah odlično iskoristili. To je ono što pokreće naš klub, naša odlična škola nogometa - dodao je Čondrić. (aš)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. srpanj 2024 16:05