RONALD GORŠIĆ/Cropix
‘APETITI SU VEĆI‘

Pripreme kod ikone: ‘Vjerujte mi da Žuti nije izgubio štih, znate li što mi je učinio na treningu?‘

Dominik Rešetar, ofenzivac Rudeša, ispričao je kako izgledaju prvi tjedni pod vodstvom Prosinečkog
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 03. srpanj 2023. 09:41

Novi član domaće nogometne elite - Rudeš, završio je drugi tjedan priprema pod vodstvom Roberta Prosinečkog. Zagrepčani su nakon prvih nekoliko dana rada bez lopte, uz puno testiranja fizičke pripreme, prešli na taktički dio. Kadar je 16. lipnja iznosio gotovo 35 igrača i četiri golmana, obzirom da je s tolikim brojem igrača gotovo nemoguće raditi vježbe s loptom, uigravanje akcija i slično, za pripreme istih ostalo ih je ukupno nešto više od 25. Jedan od njih dio je "kostura" momčadi, među najzaslužnijima za promociju, polivalentni mladi ofenzivac Dominik Rešetar.

U jedinoj prijateljskoj utakmici do sada, neriješenom susretu bez pogodaka protiv Gorice, bio je jedan od najboljih. Počeo je susret s mlađim igračima koji nisu dobivali puno šanse do sada, te se u odličnom nogometu Rudeša nije moglo vidjeti kako su van ritma natjecateljskih utakmica. Kako to i kako pripreme teku do sada?

Dobro izgledamo

- Evo završili smo drugi tjedan priprema. Naporno je, ali cilj opravdava to sve i jasno nam je zašto je tako. Svi dajemo svoj maksimum na svakom treningu. Trener voli kombinirati s loptom, tako da su nam sami treninzi jako zanimljivi i puno radimo s loptom. Naravno da je pokriven i trkački dio, već od početka kada smo tek počeli raditi, ali i sada kada je ubačena lopta i taktika u rad. Stvarno mogu reći da svi uspijevamo pratiti tempo i da dobro izgledamo - započeo je 23- godišnjak.

image

Dominik Rešetar

GORAN MEHKEK/Cropix

Za "kormilo" Zagrepčani su uoči nove sezone doveli veliko pojačanje, riječ je naravno o "Velikom žutom". Jedan od najvećih hrvatskih nogometaša ikada, čija karijera govori sama za sebe. Novi trener uvijek je veliki poticaj igračima, a posebno ovakva jedna veličina.

- Prije svega, riječ je o Robertu Prosinečkom, "Velikom žutom", dovoljno je reći. Netko uz koga se može puno naučiti. Svi smo dobro prihvatili njegov stil nogometa. Da ne otkrivamo sada previše, ali dosta se radi na pas-igri. Jako je pozitivan, kako privatno, tako i u trenerskom smislu. Svima nama, a naročito mladim igračima, daje određenu sigurnost i slobodu, puno je angažiran i pristupačan. Moram napomenuti kako nije izgubio ni ono od igračke karijere, a to sam najbolje vidio kada mi je u "ševi" gurnuo loptu kroz noge - dodaje uz smijeh Rešetar.

Hrvatska nogometna liga puno je veći "zalogaj" od Prve nogometne lige, Rešetar to zna, on je jedan od rijetkih igrača Rudeša koji ima iskustvo igranja među domaćom elitom. U sezonu 2017./18. je s tadašnjim Inkerom nastupao u HNL-u s tek napunjenih 18 godina. Ipak, Rudeš ima kvalitetan kadar, koji nije samo brojan, nego posjeduje i kvalitetu koju je već pokazao.

- Došla su nam već neka pojačanja. Bitno je naravno imati širok kadar pun kvalitete, što je i do sada bio slučaj. Sada su apetiti veći, puno će biti zahtjevnije i zdrava konkurencija na treninzima može samo donijeti pozitivne stvari kasnije na utakmicama.

Kratka pauza

Tek desetak dana pauze od proslave naslova u Prvoj nogometnoj ligi do početka priprema imali su Zagrepčani. Dovoljno za odmoriti se, a ne ispasti iz forme, tvrdi mladi krilni napadač. I zaista, protiv Gorice je "letio", a upisao je i dva opasna pokušaja u puno boljoj predstavi Rudeša naspram Gorice.

- Nismo imali dugu pauzu, tako da nisam imao kada niti ispasti iz forme. Iskoristio sam to za odmor i došao spreman na pripreme. Osjećam se odlično, kao što mi se čini i cijela momčad. Sada se svi skupa nadograđujemo i dižemo ritam, samim time i formu, koliko se to može van natjecateljske sezone, ali evo već protiv Gorice se vidjelo da svi imamo želju, ali i da možemo igrati na najvišoj razini. Stvarno smo svi prezadovoljni prikazanim. Bitno je da sada samo tako nastavimo dalje svi skupa ekipno rasti.

image

Robert Prosinečki u ulozi trenera Rudeša

RONALD GORŠIĆ/Cropix

Za kraj, treba se sjetiti i ne tako davnih dana velikih slavlja na Rudeškoj cesti 25. Cilj koji je uprava kluba postavila uoči početka, ne prošle sezone, nego po svom dolasku u klub, ostvaren je nakon dva uzastopna druga mjesta. Rešetar je upisao 31 nastup, koji je okrunio sa sedam pogodaka i pet asistencija. Zanimljivo je kako je jednako dobro pokrivao sve napadačke pozicije u formaciji 4-2-3-1. Gdje se on najbolje osjeća?

- Prošle godine smo osvojili Prvu nogometnu ligu i imali velikih uspjeha u Kupu. Moramo biti zadovoljni, naravno kao cijela momčad smo uspjeli u zacrtanome, a ja sam osobno sretan s onime što sam prikazao. Gotovo sve mlađe kategorije, sve do seniora, proveo sam kao istureni napadač. Onda sam počeo pokrivati krilne pozicije, i mogu reći kako mi najviše odgovaraju. Mogu pokriti sve ofenzivne pozicije, ali recimo da se na krilu najbolje snalazim. Tamo mi odgovara i s loptom okomito napadati gol i bez posjeda ulaziti u prostor iza "špice" - zaključio je Dominik Rešetar.

Rešetar za Rudeš

34

nastupa

2.151

minuta

7

pogodaka

Gdje je sve igrao Rešetar

Stubica, Bistra, Inter Zaprešić, Dinamo Zagreb, Sporting Kansas City, Rudeš

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. srpanj 2024 03:15