Ivica Blažičko

 BORIS KOVACEV/CROPIX
NOVI DETALJI

HNS-u pola milijuna godišnje za prava na klađenje. Što je to? A Blažičko se možda nađe i u novoj priči...

Devedesetih je Hrvatska lutrija davala Savezu čak i do 700 tisuća maraka...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. veljača 2022. 14:00

Zanimljiva stavka u ugovoru HNS-a i SuperSporta jer svota od 500.000 eura godišnje koliko će ta kladionica plaćati za prava za klađenje. To je prvi put od devedesetih da će HNS dobivati izravno novac na ime klađenja. Naime, Hrvatska lutrija je u devedesetima Savezu davala čak i do 700.000 tadašnjim njemačkih maraka, međutim izmjenom zakona, koja se dogodila lobiranjem prije nego što su na tržište ušle sportske kladionice, to više nije bila obveza. Od tada sve kladionice nude HNL, a intko ne plaća HNS-u niti klubovima.

No, što točno znači pravo na klađenje? Hoće li druge kladionice koje daju u ponudi HNL morati plaćati SuperSportu?

- To ćemo komunicirati nakon što uskladimo detalje sa SuperSportom - dobili smo odgovor iz HNS-a.

Istu stavku "pravo na klađenje" imali su u ugovoru i Šveđani.

image

HNL se s Arene seli na neke druge kanale

BRUNO KONJEVIC/CROPIX Cropix

Najavljeno je da će produkciju za HT i dalje raditi Croatel, koji i sada prenosi utakmice za Arena Sport. Iako se radi na pokretanju novih programa komentatori će vjerojatno uglavnom biti oni koje gledatelji i sada slušaju s domaćih terena.

Ivica Blažičko, vlasnik VOX-nogometa koji je ostao bez TV prava kaže da je "izvan igre", čak je najavio i odlazak u mirovinu. Na naše pitanje tko će raditi prijenose, odgovorio je:

- To će odrediti HT, nije mi poznato. Međutim, kako je HNTV izgubio sva prava, čak i na drugu ligu, krajem 30. lipnja, to je 99 posto, gasim HNTV.

Neki od komentatora s HNTV-a će vjerojatno biti u novom projektu. Ipak, dok Blažičko nije označio kraj, treba pričekati je li to definitivno. Radi se o televiziji koja je pokrenuta 2016. godine i ima blisku suradnju s HNS-om. S druge strane, možda se na kraju ipak i Blažičko nađe u novoj priči preko neke od tvrtki u kojima je suvlasnik. Tek će uslijediti konačan rasplet...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 21:01