ČAČIĆEV POGLED

'Protiv PSG-a smo u Zagrebu bili dobri 30 minuta, u Parizu 60. Dakle, napredujemo'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. studeni 2012. 21:58

U jednom se slažemo s Antom Čačićem. Dinamo je protiv PSG-a odigrao solidnih sat vremena, ustvrdit ćemo da je to bilo najboljih šezdeset modrih minuta u Ligi prvaka.

- Protiv PSG-a smo u Zagrebu bili dobri 30 minuta, u Parizu 60. Dakle, napredujemo - kaže Čačić

Istina, bilo je dobrih stvari u igri Dinama, makar rezultat od 0:4 kvari sliku. Kad se tako izgubi, kad tako dobiješ po nosu, onda je priča o tome kako se u nekim razdobljima dobro igralo pomalo šuplja i beskorisna.

- Imali smo nekih izglednih situacija iz kojih smo mogli poentirati. Pivarić, Ademi, Rukavina... Kad smo primili drugi gol, stali smo u raskoraku. Nismo znali hoćemo li se i dalje braniti ili napadati.

Odlučili su se za ovo drugo, probali su Modri krenuti prema naprijed, ali onda je stiglo otrežnjenje i bušenje Kelavine mreže.

- PSG je sve to lijepo iskoristio. Ma, kažem da sam zadovoljan s tih sat vremena, ali definitivno se nismo smjeli onako raspasti na kraju.

Da, vidjeli smo to. Čačić ne može nakon svake utakmice Lige prvaka pobjeći od priča koje su u načelu točne, ali su već zamorne. Primjerice onih o mladoj momčadi ili ovoj.

- Ademi, Pivarić, Brozović i Puljić su još 'jučer’ igrali u Lokomotivi, zar ne?

I što sad? Ako su došli u Dinamo, onda valjda i jesu igrači za Dinamo.

- Ovakve utakmice odgajaju mlade igrače za nove Dinamove europske utakmice, nove Lige prvaka.

Ne, to nije istina. Ti mladi dečki će uskoro otići iz Dinama, pa se oni zapravo školuju za klubove koji će ih kupiti, a ne za Dinamove europske nastupe. Zato je to papagajsko ponavljane o školovanju i stjecanju iskustva već dozlogrdilo i Bogu i vragu, te bi bilo dobro da ga se u budućnosti ostavi po strani. Tu našu konstataciju podržao je čak i Čačić.

- Eh, to je sudbina ovih prostora... Nama je uoči Lige prvaka otišao kapetan.

Davao ju je i Jerko Leko. Ali dobro, nismo željeli ponovno Čačića podsjećati na njegovu odluku o izbacivanju tog igrača iz momčadi.

Jučer nam je trener dodatno objasnio zašto je zamijenio Josipa Šimunića koji nije bio zadovoljan s tim potezom. Vidjelo se to nakon utakmice kad nije želio dati izjavu hrvatskim novinarima, a inače uvijek to čini.

- Rekao sam dečkima u svlačionici u stanci između dva poluvremena da ćemo pokušati još petnaestak minuta zadržati rezultat koji imamo, a onda krenuti nešto riskantnije, te da ću izvaditi jednog stopera. Odlučio sam se za Šimunića jer ima problem s aduktorom, a čeka nas još dosta utakmica. Uvjetno rečeno stoperi su se trebali malo više 'dizati’, a u toj situaciji mlađi igrači su brži, hitriji, unose puno više energije, pa sam tu Josipa želio sačuvati. Zato sam ostavio Vidu i Puljića.

I tako. Nakon svake utakmice uvijek manje-više ista priča. Dinamo se ne može nositi s momčadima ovakvog ranga. Nije dorastao tom društvu. Pitali smo Čačića smatra li možda da se negdje izgubila kemija između njega i momčadi?

- Između mene i momčadi postoji odlična kemija!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:21