Duje Klarić / CROPIX
KLUBOVI BRILJIRAJU

PREPOROD HNL-a Hrvatska sve bliže poziciji koja donosi dva kluba u Ligi prvaka!

Hrvatska je na 18. mjesto, a cilj je 16. Ispred nas su Austrija i Izrael
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. kolovoz 2014. 12:39

Hrvatska krupnim koracima grabi prema poziciji koja donosi dva kluba u pretkolima Lige prvaka! Sjajni rezultati HNL klubova u Europskoj ligi doveli su nas na krov Europe u ovoj sezoni. Sa ukupnim koeficijentom 4 Hrvatska je danas ispred Kazahstana, Rumunjske i Bjelorusije.

Međutim, ono što je puno važnije po nacionalnim koeficijentom Hrvatska je i dalje na 18. mjestu, ali sve je bliže 16. koje donosi dva predstavnika u Ligi prvaka. Ispred nas su Izrael, Austrija i Rumunjska. Izraelcima je 'živ' još samo jedan klub, a bježe nam manje od jednog boda... Veći je problem Austrija koja ima nešto više od dva boda prednosti, ali njhov Red Bull je blizu ulaska u Ligu prvaka. Opasan je i Cipar koji nam puše za vratom, a ima još četiri kluba u igri.

U svakom slučaju, bit puno toga jasnije kada Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split sljedećeg tjedna odigraju svoje uzvratne utakmice, ali nije nemoguće da će u skorijoj budućnosti i drugo mjesto u HNL-u donijeti mogućnost igranja u kvalifikacijama Lige prvaka.

Related content

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:48