Željko Šop / Cropix
NEMA MIRA NA KANTRIDI

Predsjednik Turčić: Situacija je teška, nitko mi ne pomaže, ali...borim se za Rijeku!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 15. siječanj 2011. 21:01

Crnogorski napadač Milan Đurišić u ponedjeljak će doći na Kantridu na pregovore o potpisu ugovora s Rijekom, a dočekat će ga suigrači koji najozbiljnije razmišljaju o tome da, ako im do petka niti jedna zaostala plaća ne legne na račune - ne odu na šestodnevne pripreme na Krk.

Nema obustave treninga, ali je moguć simbolični neposluh, upozorenje Upravi i javnosti da se na Kantridi živi gotovo neizdrživo teško. Poruka navijačima koji, kad sezona počne, neće misliti o tome jesu li igrači dobili plaću ili ne, nego će s tribina lansirati podršku ili uvrede. A Rijekinim nogometašima se ne prolazi kroz reprizu jesenske priče: “Em smo bez kune u džepu, em nam j..u mater s tribina.”

Lider svlačionice Radomir Đalović potvrdio je kako su igrači iscrpili i svoje i strpljenje obitelji koje žive od njihova rada:

- Ne znamo više što napraviti. Šutimo tjednima, mjesecima. Ako se nešto i spomenulo, to je bilo više usput, bez velikog podizanja glasa. Govorili smo kako vjerujemo Upravi, nadali smo se da će biti bolje nakon svake odgode isplata zaostataka. A ti se zaostaci samo gomilaju. I zato intenzivno razmišljamo o tome da ako nam se ne isplati barem dio dugova, 21. siječnja ne odemo na Krk, nego ostanemo trenirati na Kantridi.

Što će učiniti trener Elvis Scoria ako mu, po prvi put u karijeri i bez ikakve njegove krivnje, momčad odbije sjesti u autobus? Dati ostavku, posegnuti za kaznama (kakvima, kad je riječ upravo o novcu kojeg nema?!), neke igrače izbaciti iz momčadi...?

- Uopće ne želim razmišljati o svom eventualnom potezu u tom slučaju - veli Scoria. - Vjerujte mi, nije demagogija, nego moj čvrsti stav. Tako osjećam i tako mislim. Meni ništa nisu rekli o tim planovima, a ja sam im već mnogo puta u ova dva mjeseca govorio kako samo 100-postotnim zalaganjem na svakom treningu i svakoj utakmici mogu pomoći ne samo klubu nego - sebi kao igračima! Stalno im ponavljam kako će bolji dani sigurno doći, kad-tad, a u međuvremenu nam ne preostaje ništa drugo osim raditi najbolje što možemo. Moje je da radim, da ih spremim i uigram, te da im pokušam prenijeti radni elan i stvoriti pozitivnu atmosferu. Više od toga ne bih komentirao.

Predsjednik Ivan Turčić ne želi najavljivati klupski odgovor na mogući igrački neposluh.

- Ne želim jer mislim da ćemo skupiti novac i platiti dio dugovanja pa do tog neodlaska na Krk neće ni doći - govori predsjednik.

- Prije dva dana sam pričao s Budicinom i rekao mu: “Radim na tome, prenesi dečkima kako ću vas odmah obavijestiti čim bude kakvih novosti.” Danas sam razgovarao s Đalovićem i ponovio mu isto to. A ne govorim tek tako, nego znam da sam na dobrom putu da nabavim novac. Znate, situacija je teška, ali ja se mogu pogledati u ogledalo i sam sebi reći: “Napravio si sve što si mogao.” Nažalost, sâm sam i napušten, nitko mi ne pomaže, ali - borim se za našu Rijeku.

Ovaj mjesec jedna je “plaća” legla, ona za kolovoz. Siječanj je, igrači traže još. Nema mira na Kantridi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:37