RIJEKA PROBILA LED

Prvi Nizozemac u povijesti HNL-a: Sergio Zijler potpisao ugovor za klub s Kantride

Prethodne dvije sezone igrao je za Willem II, standardno u prvih 11: prošle sezone s maksimalna 34 nastupa u prvoj momčadi: 'Lijepo je ovdje kod vas, more je sjajno'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 11. siječanj 2011. 22:58

Ipak se nešto kreće! U svakom prijelaznom roku najbolji lijek protiv depresije su pojačanja, a jedno je u utorak sletjelo na Kantridu. Sergio Zijler, prvi Nizozemac u Rijekinoj i HNL-povijesti.

Dečku su 23 godine, igra na poziciji koju je Elvis Scoria označio kao najdeficitarniju - bočna polušpica u 4-3-3 ili 4-2-3-1 sustavu. Zijler je rođen 8. srpnja 1987., izrastao do 165 cm visine, a iza sebe ima istinski respektabilnih 78 odigranih utakmica i 9 postignutih golova u Eredivisie, Prvoj nizozemskoj ligi.

- Prošao sam Ajaxovu Školu nogometa, a sa 18 sam godina za Twente debitirao u Prvoj ligi - pričao nam je u utorak, naglom promjenom ambijenta pomalo preplašeni Zijler. Zijler je, inače, bez obzira na nekoliko lijepih riječi o svojim prvim riječkim dojmovima, bio pomalo neodlučan što se prelaska u HNL tiče no koju minutu prije 16 sati i svojeg prvog treninga u bijelom dresu potpisao je 1,5 godišnji ugovor Rijekom.

- Lijepo je ovdje kod vas, more je sjajno, ali tek sam stigao (u utorak navečer, u Opatiju, nap.a.) i sve mi je novo.

Prethodne dvije sezone igrao je za Willem II, standardno u prvih 11: u sezoni 08/09. sa 29, a prošle sezone s maksimalna 34 nastupa u prvoj momčadi.

Zijlerova poveznica s Kantridom i Hrvatskom je jednostavna. S Rijekinim direktorom Marijom Rubešom spojio ga je naš menadžer, Dinko Kvrgić.

- I meni je malo neobična ova nagla promjena ambijenta no po isteku ugovora s Willemom u proljetnom dijelu sezone nisam igrao, a Rijeci treba krilo i ovo bi mogla biti obostrano jako korisna suradnja. Već poslijepodne trebao bih odraditi i prvi trening u Rijekinom dresu. Dešnjak sam, ali mogu igrati na obje strane. U Nizozemskoj sam igrao i lijevu i desnu polušpicu. Pokrivam bokove, i prema naprijed i prema nazad. To je, u najkraćim mogućim crtama, moj igrački profil.

Linker
24. rujan 2024 12:23