Boris Kovačev / CROPIX
POVIJESNI TRANSFER

Predsjednik Partizana: Možete slobodno napisati da je Ivan Krstanović naš igrač!

Moj transfer je u rukama je kluba i još ne znam gdje ću nastaviti karijeru. O Partizanovoj ponudi mogao bih nešto više reći tek ako ona bude službena - rekao je Krstanović
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 22. kolovoz 2012. 15:40

Beogradski dnevnik Žurnal objavio je da je predsjednik Partizana Dragan Đurić došao u posjet Zagrebu gdje će pogledati utakmicu 4. pretkola Lige prvaka između Dinama i Maribora.

Tamošnji su novinari najprije sugerirali da je Đurić došao u Zagreb kako bi s vodstvom “viola” dogovorio prelazak najboljeg igrača Maribora Tavaresa u Beograd, no Đurić je ponudio zanimljiv odgovor:

- Promatramo trojicu, no... Možete napisati da je Ivan Krstanović u Partizanu.

Ništa nije jako iznenadilo prisutne, Krstanovića su u Partizanu željeli i ranije. No, Đurić je najprije morao odgovoriti na pitanje otkud “crno-belima” novac za kupovanje pojačanja iz kluba Dinamova renomea.

- Partizan nije u minusu, imamo 1,8 milijuna eura na raspolaganju.

Za podsjećanje, prvak Srbije i prije je najozbiljnije bio zainteresiran za Dinamova napadača. Tada se Krstanović loptao Kranjčevićevom, a ne Maksimirom, a Dražen Medić odbio ponudu tešku milijun eura. Tražio je milijun i pol.

Na upit ide li u Partizan, Krstanović je bio tajanstven.

- Moj transfer je u rukama je kluba i još ne znam gdje ću nastaviti karijeru. O Partizanovoj ponudi mogao bih nešto više reći tek ako ona bude službena, a naravno da se osim odštete Zagrebu mora razgovarati i o mojim uvjetima.

Naravno, poznata je priča da je Krstanović nakon toga obukao plavi dres ne mijenjajući grad. Tada su, osim Partizana i Dinama, opcije bile i RNK Split, Hearts, Salzburg, Freiburg... I sada Krstanović ima neke druge ponude, no ova Partizanova sada je najkonkretnija.

Razmjena nekih drugih sportaša na relaciji Zagreb - Beograd ili u obrnutom smjeru odavno nije “hereza”. No, u nogometu se takav slučaj nije dogodio, ne računa li se Robert Prosinečki koji je nešto slično prošao u trenerskim vodama. Klubovi nekadašnje nogometne “velike četvorke” u zadnjih 20-ak godina nisu došli u takvu situaciju, barem što se tiče transfera igrača. Je li došlo vrijeme da se sruši još jedan tabu?!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 18:05