Damir Krajač / Cropix
ŠTIMAC U BORBI ZA HNS

'Pravda je često spora, ali upornima dostupna. Mamić može galamiti koliko god hoće'

'Žao mi što zagrebački državni ured, a naišao sam tamo na ljubazne ljude, nije imao snage odbaciti Markovićev zapisnik s te Skupštine održane 17. prosinca'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. svibanj 2011. 19:45

Vjerovali ili ne, i dalje traje borba za Rusanovu, za vrh Hrvatskog nogometog saveza. Potvrda Ministarstva uprave kako je od 13. prosinca Tomislav Jurjević legitimni predsjednik Nogometnog saveza Dubrovačko - neretvanske županije dala je novi vjetaru leđa Igora Štimca (Jurjeviću je osporeno pravo glasovanja na Izbornojskupštini HNS-a 17. prosinca, umjesto njega je glasovao ‘ MarkovićevacMato Previšić koji po ovoj odluci Ministarstva to nije smio). A stvorila se nova panika kod Vlatka Markovića i njegovih najbližih suradnika. Za očekivati je, stoga, skori verbalni šou Zdravka Mamića..., prenosi Slobodna dalmacija.

Matko Biljak

– Žao mi što zagrebački državni ured, a naišao sam tamo na ljubazne ljude, nije imao snage odbaciti Markovićev zapisnik s te Skupštine održane 17. prosinca. Uvjeren sam da su davanjem legitimitet a njegovom izboru radili po nečijem diktatu - kazao nam je Igor Štimac.

Nije ‘vuk pojeo magare’

Ured državne uprave u Zagrebu je, naime, u siječnju proglasio valjanim zapisnik s Izborne skupštine HNS-a održane 17. prosinca. Marković jetime potvrđen kao novi/stari predsjednik. No, sada je Ministarstvo uprave jasno prokazalo Jurjevića kao čovjeka koji je trebao imati pravoglasa na toj Skupštini, a nije. I da se Štimac pokunjio, izvjesiobijelu zastavu i kazao ‘pokušao sam’, ‘pojeo bi vuk magare’!

No, bio jeustrajan, on i njegovi suradnici, i sada se polako raspetljava klupko spornih radnji na toj Skupštini, a vrlo je vjerojatna opcija kako ćeona biti poništena.

– Ovo rješenje po kojemu je Tomislav Jurjević dobio legitimitet kao predsjednik NS Dubrovačko - neretvanske županije od 13.prosinca prošle godine jasno govori kako smo bili zakinuti na toj Skupštini za njegov glas koji bi nam donio pobjedu. Naravno, radujem se skorašnjim vijestima i onome što će uslijediti nakon njih - znakovit jebio Štimac.

Ostaje otvoreno pitanje što će se dogoditi kada/ako seponišti Skupština iz prosinca? Slijede li novi izbori, nova procedura kandidiranja?

- Vidjet ćemo što će savjetovati Ministarstvo uprave. Ne bih ništa prejudicirao -kazao je Štimac.

Ipak...

– Kada se Skupština poništi, za očekivati jeda će oni koji nisu poštivali hrvatske zakone i Statut HNS-a imati osjetno manju podršku. Osim toga, vidite što su radili nakon Skupštine,vidjeli ste silna sudačka silovanja, suspenziju skupštinara koji subili na mojoj strani... Pa suspendirali su 27 ljudi iz vrha hrvatskog nogometa!

Potencijalni Markovićev nasljednik nije se razočarao ufunkcioniranje pravne države, ne kani posustati.

– Nisam pokoleban usvojoj namjeri da postanem predsjednik HNS-a. Pravda je često spora,ali upornima dostupna. Može Mamić galamiti koliko god hoće - poručio je na kraju Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 00:10