Carlos Rodrigues / Getty
BILO JE I VRIJEME

POTRAGA ZA POJAČANJIMA Dinamo napokon našao zamjenu za ključnog igrača i europski iskorak?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. travanj 2016. 17:12

Hoće li Dinamo nakon Soudanija dovesti još jednog igrača iz Vitorije Guimaraes? Modri klub krenuo je u akciju dovođenja defenzivnog veznog, Portugalca Cafua (23), koji bi trebao biti zamjena za suspendiranog Arijana Ademija, doznaju Sportske novosti koje su tu vijest dobile iz portugalskih izvora, uz dodatak da je na putu prema Portugalu i zamjenik sportskog direktora Modrih Marko Vukelić.

Na Transfermarktu je tržišna cijena Cafua 1,5 milijuna eura, a u Vitoriju je stigao u srpnju 2013. godine, iz B-momčadi Benfice potpisavši ugovor na pet godina.

Standardni je igrač Vitorije, ove je sezone u portugalskoj ligi odigrao 27 utakmica, posljednju u nedjelju protiv Rio Avea. Postigao je ukupno dva pogotka, a osim na poziciji defenzivnog veznog može igrati i na poziciji ofenzivnog veznjaka. To je igrač kojeg Modri prate već duže vrijeme.

Naravno, to ne znači da će Cafu zaista i doći u maksimirske odaje. Međutim, po insajderskim izvorima, to je nogometaš kojeg bi Zoran Mamić želio vidjeti u svojoj momčadi. Radi se o trkački moćnom igraču visokom 183 centimetra, iznimnih tjelesnih kapaciteta.

Također, posao bi na kraju mogao biti uspješno okončan i zbog činjenice da je Dinamo već uspješno poslovao s Vitorijom Guimaraes kad je u maksimirski klub dolazio alžirski reprezentativac Soudani. On se pokazao kao pun pogodak, pa ako ide istim smjerom, možda bi takav bio i Cafu. Ipak, pričekajmo ljetni prijelazni rok, znate kako to već biva, ništa nije gotovo dok nije gotovo. Iako nam se čini da se u ovom slučaju radi o dosta ozbiljnoj priči.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 08:08