Damir Krajač/Cropix
POSLIJE NEMA KAJANJA

MAMIĆ UPOZORIO 'Barcelona je primjer kako je lako izgubiti sve'

Dinamov napadač Marko Pjaca počeo je s treninzima i mogao bi zaigrati već protiv Rijeke
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. travanj 2016. 22:03

Duga je povijest gradskog derbija. Traje još od prvenstva Kraljevine Jugoslavije kad su Dinamo i Zagreb odigrali dvije utakmice, od čega su obje otišle na stranu “modrih”. Kao i većina od ukupno 122 odigrane utakmice....

Na putu za drugu ligu

Njihove utakmice postale su učestale od 1992. kad je Zagreb u prvom dijelu premijerne sezone HNL-a pobijedio tadašnji HAŠK Građanski sa 2-0. Nakon toga uslijedilo je čak sedam remija, a prva pobjeda za Dinamo stigla je u jesen 1995. kad su gosti bili bolji u Kranjčevićevoj ulici 3-1. S tom utakmicom počeo je niz od devet Dinamovih ligaških trijumfa.

Malo evociranje uspomena možemo zaključiti zanimljivim podatkom koji sugerira da je Zagreb bio prvi Dinamov suparnik u Maksimiru nakon povratka imena. Bilo je to 26. veljače 2000. pred 15.000 gledatelja u ogledu 18. kola HNL-a. Bilo je 2-2. Sada se takav rezultat čini nemogućim. Dinamo je u borbi za naslov, Zagreb na putu prema drugoligaškom društvu.

No, Mamić ovotjedne europske utakmice nudi kao upozorenje svojim igračima.

- Barcelona je imala sve, a sada ima jako malo. Sve su to alarmi i stvari koje pokazuju nepredvidljivost nogometa.

Priprema za Rujevicu

Protiv Zagreba (19 sati) Mamić, stoga, neće štedjeti igrača unatoč derbiju na Rujevici koji je u utorak. A na njemu bi minutažu mogao dobiti i Marko Pjaca.

- Počeo je trenirati i izgleda iznenađujuće dobro. Za Zagreb ga neću koristiti, ali za Rijeku ćemo vidjeti. Još će na jednu kontrolu . Pločica koja mu je ugrađena u rame najtvrđa je na tržištu - otkrio je Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:03